Fiyatı bin lirayı aştı – Kayserililerin sofrasından bu da kalkıyor!

Kayserililerin meşhur ve en sevdiği yemeklerinden biri olan tescilli lezzetinin fiyatı bin lirayı aştı. Kayserililerin sofrasından yavaş yavaş kalkan bu yemeğin bakın hangi boyutunu yapılıyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Fiyatı bin lirayı aştı – Kayserililerin sofrasından bu da kalkıyor!

Kayserililerin en meşhur yemeklerinden biri olan ‘Yağlama’ ekonomik krize yenildi. Kayserililer artık bakın yağlamanın hangi versiyonunu hazırlıyor?

Kayseri’nin tescillenen lezzetlerinden biri ‘Kayseri Yağlaması’ Dünyanın en büyük gastronomi platformlarından TasteAtlas da dünyanın en iyi 50 ekmeği arasına girmişti. Kayseri’nin yöresel yemeği olan yağlama en çok sevilen lezzetlerden biri olarak bilinir. 

Fiyatı bin lirayı aştı – Kayserililerin sofrasından buda kalkıyor!

Un ve kıyma fiyatı engeli!

Kayserililer her hafta sonu herkesin evde bulunduğu günlerde mutlaka hamurişi tarzında yemek yapar. Kıymalı yağlama hafta sonlarında tüm aileyi bir araya getiren lezzet olarak bilinse de artan kıyma fiyatları artık bu ritüele son verdi. 619 TL’den başlayan kıyma fiyatları Kayserililerin kıymalı yağlama tüketmesine engel oldu. 5 kilogramı 106 TL’den başlayan baklavalık, böreklik unun fiyatı da yağlama tüketimini etkiledi. Ortalama bir buçuk kilo kıyma ile yapılan yağlamanın sadece kıyma fiyatının bin lirayı aşması (ki bunun yanında soğan, domates, biber gibi ürünlerde var) yavaş yavaş yağlamanın sofradan kalkmasına neden oluyor. 

Yağlamadan kıyma gitti, yerine sebze geldi!

Kayserililer artan kıyma fiyatlarından dolayı tüketemedikleri yağlama için başka bir formül geliştirdi. Domates ve biberi yağda kavurup biraz salça ekleyen Kayserililer, kıymalı yağlamanın yerini sebzeli yağlama ile doldurmaya çalışıyor.