Evde lezzetli çilek reçeli yapmanın püf noktaları
Yaz aylarının en taze ve en lezzetli meyvelerinden çilek, evde yapılan reçellerle sofralara taşınıyor. Kahvaltıların vazgeçilmezi olan çilek reçeli, doğal ve katkısız oluşuyla da dikkat çekiyor. Evde çilek reçeli yapmak isteyenler için püf noktaları ve tarif detayları haberimizde…
Çilek reçelinin hazırlanması öncelikle meyvenin seçimiyle başlıyor. Reçel için kullanılacak çileklerin olgun kırmızı ve iri olması gerekiyor. Bu sayede reçelin rengi ve lezzeti daha yoğun oluyor. Çilekler yıkandıktan sonra saplarından ayrılıyor ve tencereye aktarılıyor.
Üzerine yeterli miktarda şeker ekleniyor ve meyveler bu şekilde bir süre bekletiliyor. Bu bekleme süresi çileklerin kendi suyunu salmasını sağlıyor.
Limon reçelin rengini koruyor
Tencere ocağa alındığında orta ateşte kaynamaya bırakılıyor. Kaynama sırasında reçelin dibinin tutmaması için sık sık karıştırılması gerekiyor. Meyvelerin suyu ve şekerin birleşimiyle yavaş yavaş yoğunlaşan karışım yaklaşık 20-25 dakika sonra limon suyu ekleniyor. Reçel istenen kıvama ulaşana kadar kaynatılmaya devam ediliyor.
Pişen çilek reçeli, temiz ve kuru kavanozlara aktarılıyor. Kavanozların ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra reçel soğumaya bırakılıyor ve kahvaltı sofralarında yerini alıyor.