Ev ve araç satışlarında patlama! İslam Memiş sebebini açıkladı

Ekonomist İslam Memiş altın ve dövizde geçen hafta yaşanan yükselişin konut ve otomobil piyasasına etkilerini değerlendirdi. Memiş birçok kişinin bu süreci fırsata çevirerek ev ve araç aldığını, satışlarda belirgin bir yoğunluk yaşandığını söyledi.

Ev ve araç satışlarında patlama! İslam Memiş sebebini açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Memiş, geçen hafta yaşanan fiyat hareketlerinin konut ve otomobil piyasasında ciddi bir canlılık oluşturduğunu belirtti. Sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Memiş, yükselişi fırsata çevirenlerin ev ve araç alımlarını gerçekleştirdiğini ifade etti.

Memiş paylaşımında; ‘Geçen hafta yaşanan yükselişleri ev ya da araba alacaklar fırsata çevirdi. Onlar ev ve araçlarını aldı. Fizikiye dönenler de oldu. Ev ve araç satışlarında yoğunluk var. Rakamlar açıklandığında göreceksiniz’ ifadelerine yer verdi.

Piyasada yoğunluk yaşanıyor

Ekonomist Memiş’in değerlendirmesine göre altın ve döviz fiyatlarında görülen yükseliş birikimlerini değerlendirmek isteyen vatandaşları hızlı bir şekilde harekete geçirdi. Bu durum özellikle gayrimenkul ve otomotiv sektöründe gözle görülür bir talep artışına yol açtı.

Ev ve araç satışlarında patlama! İslam Memiş sebebini açıkladı

Fiziki yatırımlara yönelenlerin sayısında da artış yaşandığını belirten Memiş piyasalardaki hareketliliğin önümüzdeki dönemde resmi satış verilerine de yansıyacağını vurguladı.