Esas yeri Kayseri: Kayseri'den başka her yerde yapılıyor!

Afyonkarahisar ve Kayseri arasında sucuk, pastırma rekabeti kızışıyor. Afyonkarahisar'dan rekor geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Esas yeri Kayseri: Kayseri'den başka her yerde yapılıyor!

Kayseri ve Afyonkarahisar arasında süregelen sucuk ve pastırma rekabeti sürüyor geçtiğimiz Haziran ayında Avrupa Birliği'nden Coğrafi İşaret Tescili alan Afyonkarahisar sucuk ve pastırmasından sonra Afyonkarahisarlılar sucuklu yumurta rekorunu da eline aldı.

7’ncisini düzenlendi!

Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Gastro Afyon Festivali’nde 100 şef özel olarak üretilen 25 metrekarelik dev krom tavada yüzlerce kilo sucuk ve binlerce yumurta kullanarak Guinness Kitabı’na adını yazdırdı.

Esas yeri Kayseri: Kayseri'den başka her yerde yapılıyor!

1930 kiloluk dev tavada sucuklu yumurta yaptılar!

Pastırma ve sucuğun Avrupa Birliği'nden Coğrafi İşaret Tescili’ni alan Afyonkarahisar’daki rekor denemesinde 1 ton sucuk ve 15 bin yumurtanın kullanıldığı belirtildi. Büyük titizlikle yürütülen çalışma sonucunda bin 930 kilogram ağırlığına ulaşan dev sucuklu yumurta Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na adını yazdırdı.

Esas yeri Kayseri: Kayseri'den başka her yerde yapılıyor!

Kayseri’de bekleyiş sürüyor! 

Kayseri’de ise heyecanlı bekleyiş sürüyor. Henüz Avrupa Birliği'nden Coğrafi İşaret Tescili alamamış olan Kayseri Sucuğu ve Pastırması için ne zaman tescil işlemlerinin tamamlanacağı merak ediliyor. Pastırma tescil işlemlerinde ise Bulgaristan’dan gelen bir itiraz sonucunda sürecin sekteye uğradığı belirtilmişti. Gerçekleşen rekor denemesi ile Kayseri sucuklu yumurta rekorunu da kaptırmış oldu.

Kayseri’de yapılır mı?

Vatandaşlar ise Kayseri’ye özgü farklı bir rekor denemesinin gerçekleştirilerek Kayseri’ye özgü olan sucuğunda rekorlar kitabından yer almasını istiyor.