En favori lezzet! 15 dakikada karpuzlu dondurma tarifi

Yaz sıcaklarına doğal bir çözüm arıyorsanız, bu karpuzlu dondurma tam size göre! Katkısız, meyveli ve pratik tarifini kaçırmayın. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

En favori lezzet! 15 dakikada karpuzlu dondurma tarifi

Kavurucu yaz sıcaklarında ferahlatıcı ve sağlıklı bir tatlı arayanlara müjde! Doğal karpuz aromasıyla hazırlanan katkısız, ev yapımı karpuzlu dondurma, hem yetişkinlerin hem de çocukların favorisi olmaya aday. Üstelik sadece birkaç malzemeyle, mutfakta çok fazla zaman harcamadan yapılabiliyor.

Gerçek meyve, katkısız lezzet

Yaz mevsiminin gözdesi karpuzla yapılan bu tarif, yapay tatlandırıcılar ya da renklendiriciler içermiyor. Tamamen doğal malzemelerle hazırlanan karpuzlu dondurma, sıcak günlerde hem serinletiyor hem de sağlıklı bir alternatif sunuyor.

Yazın favorisi olacak: 15 dakikada karpuzlu dondurma tarifi

Malzemeler:

4 su bardağı çekirdeksiz karpuz (küçük küpler halinde doğranmış)
1 su bardağı soğuk krema (%35 yağ oranı tercih edilir)
Yarım su bardağı süt (isteğe bağlı)
3 yemek kaşığı bal veya pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı vanilya özü

Nasıl yapılır?

Tarif oldukça pratik. İlk olarak doğranmış karpuzlar blenderda püre haline getiriliyor. Pürüzsüz kıvam elde etmek isteyenler bu karışımı süzgeçten geçirebilir. Ayrı bir kapta soğuk krema mikserle hafif kabarana kadar çırpılıyor. Ardından tüm malzemeler geniş bir kapta birleştirilip homojen bir karışım elde ediliyor.

Bu karışım dondurucuya uygun kaplara dökülerek her 30-60 dakikada bir karıştırılıyor. Bu işlem 3-4 kez tekrarlanarak buz kristali oluşumu engelleniyor. Ortalama 6-8 saat sonra dondurma servise hazır hale geliyor.

Yazın favorisi olacak: 15 dakikada karpuzlu dondurma tarifi

Servis önerileriyle eğlenceli sunumlar

Karpuzlu dondurmanın sunumu da en az tadı kadar eğlenceli olabilir. İşte birkaç öneri:

Minik karpuz kabukları oyularak içerisine dondurma doldurulabilir.

Dondurmayı kaselere aldıktan sonra karpuz topları ve nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

Dondurmayı buz kalıplarına döküp çubuk batırarak hazırlayabilir, çikolataya batırarak şık sunumlar yapabilirsiniz.
Waffle üzerine top dondurma ve bal gezdirerek modern tatlılar yaratabilirsiniz.

Brunch tabaklarında karpuz, beyaz peynir ve nane üçlüsüne küçük bir top dondurma ekleyerek fark yaratabilirsiniz.

Püf noktaları

Karpuz fazla sulu olduğu için püre sonrası süzülmesi önerilir.
Krema mutlaka soğuk kullanılmalıdır.

Karışımı koyacağınız kap önceden soğutulursa donma süresi kısalır.

İlk 3 saat içinde düzenli karıştırmak dondurmanın kıvamını iyileştirir.

Tatlılığı ayarlarken karpuzun doğallığını dikkate alın.
Ev yapımı dondurma en fazla bir hafta içinde tüketilmelidir.

Yazın favorisi olacak: 15 dakikada karpuzlu dondurma tarifi

Besin değeri ve kalori

Ortalama bir porsiyon (1 top) karpuzlu dondurma yaklaşık 150 kalori içermektedir.

Kayseri Anadolu Haber olarak yazın sıcak günlerinde serinlemek isteyen okurlarımıza bu sağlıklı ve nefis tarifi denemelerini tavsiye ediyoruz. Mutfağınızdan eksik etmeyeceğiniz bu tarifle, hem içiniz serinleyecek hem de damaklarınız şenlenecek. Afiyet olsun!