Dünya mutfakları yerel lezzetle harmanlandı

İtalyan pizzası, Fransız sosu, Kore tavuğu… Hepsi Develi'nin ''gacer''iyle buluştu! Peki, bu karışım jüriden nasıl puan aldı? Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Dünya mutfakları yerel lezzetle harmanlandı

Kayseri Üniversitesi Develi Seyrani Kampüsü’nde heyecan dolu bir sınav yaşandı. Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı 2. sınıf öğrencileri, dönem sonu uygulamasında dünya mutfaklarını yerel tatlarla harmanladı. Meksika’nın baharatı, Fransa’nın sosu, Kore’nin çıtır tavuğu Develi’nin gacer ürünüyle aynı tabakta buluştu.

Dünya mutfakları yerel lezzetle harmanlandı

Neyyire Köylüoğlu Gastronomi Salonu’nda yapılan sınavda öğrenciler; Türkiye, Rusya, İtalya, İspanya, Fransa, İsveç, Kore ve Balkan mutfaklarından seçtikleri yemekleri yeniden yorumladı. Yerel ürünlerle süslenen sunumlar, hem cesaret hem de özgünlükleriyle dikkat çekti.

Usta jürinin karşısında ter döktüler

Değerlendirme heyetinde Hüseyin Şahin MYO Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Delice, öğretim üyeleri Tarık Ertürk ve Sinan Kılıçkaya, Kayseri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı Şef Kadim Bıyık ile Radisson Blu Otel Şefi Salih Şahin yer aldı.

Dünya mutfakları yerel lezzetle harmanlandı

Öğrencilerin en çok ilgi gören tabakları arasında ‘‘dünya mantıları’‘ vardı. Farklı ülkelerin mantı kültürleri Develi’ye özgü gacer ile buluşunca ortaya alışılmadık tatlar çıktı.

Jüri üyeleri, yerel ürünleri evrensel mutfaklarla buluşturan bu denemeleri ‘‘cesur ve yenilikçi’‘ olarak değerlendirdi.

Dünya mutfakları yerel lezzetle harmanlandı