Cumhurbaşkanına eleştiriler salonu karıştırdı! Elitaş salonu terk etti

CHP'nin 39. Olağan Kurultayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi kariyerine yönelik eleştirilerin yer aldığı video gösterimi sırasında davetli olarak katılan Kayserili siyasetçi Mustafa Elitaş, salondaki tepkiler sonrası salonu terk etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Cumhurbaşkanına eleştiriler salonu karıştırdı! Elitaş salonu terk etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 39. Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda yapıldı. Kurultayın ilk gününde program ve tüzük değişikliklerinin oylandığı oturum, seyircisiz olarak gerçekleştirilmişti. Bugün ise yoğun kalabalık vardı.

‘Teslim olmayanlar direnenler burada’

Kurultay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in salona hitaben yaptığı konuşmayla başladı. Özel, konuşmasında hem parti örgütüne hem de seçmenlere mesajlar verdi. Partinin son yıllarda verdiği mücadeleye dikkat çeken Özel, ‘Zoru birlikte göğüsledik. Sendeledik ama hiç geriye dönmedik. Kim demiş sustuk, direnmeyip teslim olduk! İşte teslim olmayanlar, direnenler burada. Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı ateşi söndürmeye kimsenin gücü yetmedi, bundan sonra da yetmeyecek’ ifadelerini kullandı. Ardından salonda ‘İktidar’ sloganı atıldı.

Video 1994 yılından başladı

Kurultayın ilerleyen saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi kariyerini eleştiren bir video gösterildi. Videoda Erdoğan’ın 1994’te başlayan siyasi hikâyesi ve siyasi eleştiriler detaylı şekilde yer aldı. Video; ‘Dünün mağduru, bugünün zalimi’ cümlesiyle başlarken Erdoğan’ın geçmişten günümüze siyasi süreçteki adımları ekrana yansıtıldı.

Salonu terk etti

CHP kurultayına davetli olarak katılan AK Parti Genel Başkanvekili ve Kayserili siyasetçi Mustafa Elitaş, videonun başlamasının ardından salondaki gelişmeleri izledi. Videoda Erdoğan’a yönelik eleştirilerin artması ve salondan yükselen yuhlamalar Elitaş ve beraberindeki heyeti rahatsız etti. Elitaş salonu terk etti.