Az malzemeli tarifler - Bol çikolatalı kurabiye

Az malzemeyle hazırlanan bol çikolatalı kurabiye sofralarınızı şenlendiriyor! Misafirlerinizin bayılacağı bu özel tarifi denemeye hazır mısınız? Tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Az malzemeli tarifler - Bol çikolatalı kurabiye

Az malzemeyle pratik bir şekilde hazırlanan bol çikolatalı kurabiye sofralarınızı şenlendiriyor! Misafirlerinizin bayılacağı bu özel tarifi denemeye hazır mısınız?  

Hem pratikliği, hem görüntüsü, hem de nefis tadıyla öne çıkan bu kurabiye, özellikle çay ve kahve saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday. İşte tarifi detayları;

Malzemeler

225 gram margarin 

Yarım su bardağından bir parmak fazla esmer şeker

Yarım su bardağı beyaz şeker

2 yumurta

3 su bardağı un (çeyrek bardak daha ekleyebilirsiniz)

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı mısır/buğday nişastası

Bir çimdik tuz

4 paket çikolata

Az malzemeli tarifler - Bol çikolatalı kurabiye

Hazırlanışı

Margarini eriyene kadar ocakta pişirelim. Sonrasında oda sıcaklığına gelmiş margarini, esmer şeker ve beyaz şeker ile karıştıralım. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edelim. Toz malzemeleri bir kapta karıştırıp sıvı karışımın içine azar azar karıştırarak ekleyelim. Karıştırdığımız karışımın üstünü jelatinledikten sonra bir saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Paket çikolatalarımızı gelişi güzel doğradıktan sonra 1 saat dolapta bekleyen karışımın içine ekleyelim.

Elimizle çok fazla şekil vermeden fırın tepsisine diziyoruz. 175 derece önceden ısıtılmış fırında tepsileri tek tek pişirerek alt üst fanlı ayarda 10-12 dakika pişiriyoruz. 

Püf nokta: Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra pişmemiş gibi gözükebilir, pişmemiş diyerek tekrar fırına atmayın.

Biraz soğumaya bıraktıktan sonra afiyet olsun.