Az malzemeli tarifler - Bayatlamayan kurabiye tarifi
Tarçın, ceviz, şeker ve enfes kurabiye hamuru tek tarifte buluşuyor. Az malzemeyle hazırlanan pratik bir tarifle bayatlamayan kurabiye sofralarınızı şenlendiriyor! Misafirlerinizin bayılacağı bu özel tarifi denemeye hazır mısınız? Tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Tarçın, ceviz, şeker ve enfes kurabiye hamuru tek tarifte buluşuyor. Az malzemeyle hazırlanan pratik bir tarifle bayatlamayan kurabiye sofralarınızı şenlendiriyor! Misafirlerinizin bayılacağı bu özel tarifi denemeye hazır mısınız?
Bayatlamayan kurabiye az malzeme ile kolayca hazırlanarak sofralarınıza konuk oluyor. Hem pratikliği, hem görüntüsü, hem de nefis tadıyla öne çıkan bu kurabiye, özellikle çay ve kahve saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday. İşte tarifi detayları;
Malzemeler
150 gram margarin
2 yemek kaşığı pudra sekeri
1 yumurta
1 yemek kaşığı yogurt
1 paket vanilya
2 çay kasigi kabartma tozu
2 su bardagi un (ihtiyaç olursa 2 yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz)
Harcı için
1 su bardagi ceviz
1 su bardagi seker
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Uygun bir karıştırma kabında oda sıcaklığında bekleyen margarin, yumurta, vanilya, pudra şekeri, unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayayım. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim. Yoğurduğumuz hamuru bir kenara alıp harcını hazırlamaya başlayalım. Harcı için ince çektiğimiz cevizin üzerine şekeri ekleyelim. Tarçını da ekledikten sonra iyice harcı karıştıralım.
Tezgaha yağlı kâğıdı serelim. Üzerine harcı yayalım. Hamuru direk harcın üzerine koyalım. Kalan harcı da hamurun üzerine dökelim. Yavaş yavaş hamuru merdane yardımı ile açalım. Hamuru çevirerek yuvarlak bir biçimde açmaya özen gösterelim. Hamuru ince açacağız. Hamuru üçgen bir biçimde 24 parçaya bölelim. Hamuru çok fazla sıkmadan, geniş de sarmadan rulo haline getirelim. Tüm hamura aynı işlemin uyguladıktan sonra 170 derecede yavaş pişirelim. Afiyet olsun!
