Az malzemeli kurabiye tarifi - Van Stapele - Pratik kurabiye tarifi

Gastronomi dünyasının enfes lezzetlerinden biri olan Van Stapele kurabiyesi, az malzemeyle hazırlanan pratik bir tarifle sofralarınızı şenlendiriyor! Misafirlerinizin bayılacağı bu özel tarifi denemeye hazır mısınız? Tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Az malzemeli kurabiye tarifi - Van Stapele - Pratik kurabiye tarifi

Gastronomi dünyasının enfes lezzetlerinden biri olan Van Stapele kurabiyesi, az malzemeyle hazırlanan pratik bir tarifle sofralarınızı şenlendiriyor! Misafirlerinizin bayılacağı bu özel tarifi denemeye hazır mısınız?  

Gastronomi dünyasında kendine özgü lezzetleriyle tanınan Van Stapele kurabiyesi, az malzeme ile kolayca hazırlanabilen bir tarifle sofralarınıza konuk oluyor. Hem pratikliği, hem görüntüsü, hem de nefis tadıyla öne çıkan bu kurabiye, özellikle çay ve kahve saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday. İşte tarifi detayları; 

Malzemeler 

120 gram margarin 

Çeyrek su bardağı toz şeker 

Yarım su bardağından biraz fazla esmer şeker 

1 yumurta 

1 paket vanilya

40 gram kakao

200 gram un
60 gram bitter çikolata

30 gram sütlü çikolata

100 gram beyaz çikolata

Hazırlanışı

Uygun bir kapta margarin ve şekeri çırpalım. Yumurta ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edelim. Kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim. Spatula yardımıyla harcı karıştıralım. Bitter ve sütlü çikolataları iri iri doğrayıp hamura ekleyelim. Çikolatalar hamurla iyice karışana kadar yoğuralım.

Hamurumuzu buzdolabında 15 dakika dinlendirelim. Hamuru eşit parçalara  bölelim. Elimizle incelttiğimiz hamurun içine 2 parça beyaz çikolata koyup kapatalım. Yuvarlak şekil verdiğimiz içi beyaz çikolata dolgulu kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizelim. 175 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim. Afiyet olsun!