Az malzemeli kurabiye tarifi - Van Stapele - Pratik kurabiye tarifi
Gastronomi dünyasının enfes lezzetlerinden biri olan Van Stapele kurabiyesi, az malzemeyle hazırlanan pratik bir tarifle sofralarınızı şenlendiriyor! Misafirlerinizin bayılacağı bu özel tarifi denemeye hazır mısınız? Tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Gastronomi dünyasının enfes lezzetlerinden biri olan Van Stapele kurabiyesi, az malzemeyle hazırlanan pratik bir tarifle sofralarınızı şenlendiriyor! Misafirlerinizin bayılacağı bu özel tarifi denemeye hazır mısınız?
Gastronomi dünyasında kendine özgü lezzetleriyle tanınan Van Stapele kurabiyesi, az malzeme ile kolayca hazırlanabilen bir tarifle sofralarınıza konuk oluyor. Hem pratikliği, hem görüntüsü, hem de nefis tadıyla öne çıkan bu kurabiye, özellikle çay ve kahve saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday. İşte tarifi detayları;
Malzemeler
120 gram margarin
Çeyrek su bardağı toz şeker
Yarım su bardağından biraz fazla esmer şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
40 gram kakao
200 gram un 60 gram bitter çikolata
30 gram sütlü çikolata
100 gram beyaz çikolata
Hazırlanışı
Uygun bir kapta margarin ve şekeri çırpalım. Yumurta ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edelim. Kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim. Spatula yardımıyla harcı karıştıralım. Bitter ve sütlü çikolataları iri iri doğrayıp hamura ekleyelim. Çikolatalar hamurla iyice karışana kadar yoğuralım.
Hamurumuzu buzdolabında 15 dakika dinlendirelim. Hamuru eşit parçalara bölelim. Elimizle incelttiğimiz hamurun içine 2 parça beyaz çikolata koyup kapatalım. Yuvarlak şekil verdiğimiz içi beyaz çikolata dolgulu kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizelim. 175 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim. Afiyet olsun!