Az malzemeli kurabiye tarifi - Landöşe kurabiyesi - Pratik kurabiye tarifi
Gastronomi dünyasının enfes lezzetlerinden biri olan Landöşe kurabiyesi, az malzemeyle hazırlanan pratik bir tarifle sofralarınızı şenlendiriyor! Misafirlerinizin bayılacağı bu özel tarifi denemeye hazır mısınız? Tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Gastronomi dünyasının enfes lezzetlerinden biri olan Landöşe kurabiyesi, az malzemeyle hazırlanan pratik bir tarifle sofralarınızı şenlendiriyor! Misafirlerinizin bayılacağı bu özel tarifi denemeye hazır mısınız?
Gastronomi dünyasında kendine özgü lezzetleriyle tanınan Landöşe kurabiyesi, az malzeme ile kolayca hazırlanabilen bir tarifle sofralarınıza konuk oluyor. Hem pratikliği, hem görüntüsü, hem de nefis tadıyla öne çıkan bu kurabiye, özellikle çay ve kahve saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday.
İşte size evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz Landöşe kurabiyesi tarifi:
Malzemeler
125 gram margarin
Yarım su bardağı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutmam tuz
2 su bardağı un
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında beklemiş ve yumuşamış margarini şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Krema kıvamına gelen karışıma vanilyayı ve yumurtayı ekletip çırpmaya devam edelim. Ayrı bir kapta hazırladığımız un, kabartma tozu ve tuzu karıştıralım. Un karışımına yumurtalı karışıma ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Oluşturduğumuz hamuru kurabiye kalıbı veya sıkma torbası yardımıyla şekillendirelim (Burada tırtıl kurabiye aparatını da kullanabilirsiniz). Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-12 dakika kadar hafif altın rengi alana kadar pişirelim. Afiyet olsun!