Ramazan'ın son iftar menüsü – Akşam ne pişirsem?
Ramazan ayının son günü geldi çattı. Bugün bir aylık serüvenin son menüsünü sizlerle paylaşacağız. 29. gün iftar menüsü için detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…
11 ayın sultanını sofraları ile dolu dolu karşılayan İslam âlemi iftar menüsü önerileri ile ‘İftara ne pişirsem?’ sorusuna yanıt arıyor. Çorba, ana yemek, salata ve tatlı için farklı seçenekleri değerlendirenler nasıl bir sofrayla ilk oruçlarını açmak istediklerine karar veriyor. Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak hanımların işlerini kolaylaştırmak adına her gün sizlerle iftar menüleri paylaşacağız. İşte 29. gün iftar menüsü…
Tarhana Çorbası
Tadıyla kokusuyla herkesi büyüleyen Tahrana çorbası son iftar yemeği için güzel bir tercih olacaktır.
Ramazan Kebabı
Ramazan’ı bu muhteşem yemekle yolcu ediyoruz. Oldukça lezzetli ve doyurucu olan bu tarifle lezzet doruklara çıkacak. Nasıl hazırlanır: Ramazan kebabı için önce iri doğradığınız patlıcanları, küp doğradığınız patatesleri, köy biberlerini kızgın yağda kızartın. Ayrı bir tencerede 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte kuşbaşı etleri mühürleyip, suyunu salıp, çektikten sonra arpacık soğanları ekleyin. Arpacık soğanlar çok hafif yumuşadıktan sonra tuzunu, karabiberini ve 1 su bardağı suyunu da ekleyip, etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Etler yumuşayınca, haşlanmış nohutları tencereye ekleyin ve güzelce karıştırıp, ocaktan alın. Isıya dayanıklı bir fırın kabının tam ortasına etli nohut karışımını koyun. Etrafına kızartılmış patlıcan ve patatesleri güzelce dizin. Köy biberleri ve iri dilimlediğiniz domatesleri de yerleştirdikten sonra hazırladığınız salçalı sosu hepsinin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar 25 dakika fırınlayın.
Yoğurtlu salatalık meze
Yoğurtlu salatalık mezesi, kremamsı süzme yoğurdun serinletici etkisi, taze salatalıkların çıtırlığı ve sarımsağın keskin aroması ile birleşecek.