Kayseri haftayı nasıl kapattı? Narkotik, Siyaset, Savunma sanayi, Ulaşım, Kayserispor...
Kayseri haftayı hareketli kapattı. Narkotiik operasyonda 3 şahıs gözaltına alındı. AK Parti Kayseri'den muhalefete eleştiri geldi. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç partisinin genel kurulunda yer aldı. Savunma Sanayi'de Kayseri'nin vizyonu belli oldu. Ulaşım Güney Kore'ye benzetildi. Kayseri'den kısa kısa haberler 6 Nisan.. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...
Kayseri'de sokak satıcılarına operasyon - 3 gözaltı!
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince şehirde Uyuşturucu Madde Ticareti Yapan ve Torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik dün Melikgazi ilçesinde saklandıkları adreslere yönelik yapılan operasyonlar neticesinde 3 şahıs gözaltına alındı.
Kayseri savunma sanayide vites yükseltti
Kayseri'de yüksek teknolojik ürünler üretmek ve savunma sanayide söz hakkına sahip olmak amacıyla üzerinde çalışmalar yapılan Uzay, Havacılık ve Savunma İhtisas OSB'nin yanı sıra önümüzdeki eğitim öğretim yılında start verecek Havacılık ve Uzay Lisesiyle birlikte Kayseri'de 100 yıllık geçmişiyle savunma sanayi küllerinden doğacak.
Kayseri, bu hamleler ile birlikte yerli-milli savunma sanayisine liderlik etmeye hazırlanıyor. Milli teknoloji hamlesi kapsamında sanayiden, eğitime başlatılan projelerin uygulamada nasıl bir yol izleyeceği ve hedefler doğrultusunda çalışmalarını nasıl sürdüreceği merakla bekleniyor. Ayrıca bu iki proje yerel kalkınmanın ve beyin göçünü tersine çevirme potansiyeli ile de dikkat çekiyor.
AK Parti Kayseri İl Başkanı Okandan: 'Cunta eşittir CHP'
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ‘cunta yönetimi’ ifadelerine sert tepki gösterdi. Okan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Özgür Özel’in hem siyasi tarih bilmediğini hem de sağlıklı bir siyasi dil kullanamadığını ifade etti.
CHP'li Aşkın Genç'ten kurultay mesajı: 'İrade Milletindir!'
Cumhuriyet Halk Partisi'nin 21. Olağanüstü Kurultayı, coşkulu bir atmosferde Ankara'da gerçekleşti. Kurultaya Kayseri delegeleriyle birlikte katılan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, birlik ve kararlılık mesajı verdi.
Kurultayda ayrıca kısa süre önce hayatını kaybeden önceki dönem CHP Kayseri İl Başkanı ve kurultay delegesi Mustafa Ayan da unutulmadı. Genç, paylaşımında, ‘Bu büyük buluşmada, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz, değerli kurultay delegemiz ve önceki dönem İl Başkanımız Mustafa Ayan’ı da saygı ve özlemle anıyoruz’ diyerek merhum Ayan’ı andı.
Kayseri'de esnaflar memnun!
1 Eylül 2024 tarihinde başlayan balıkçılık av sezonu, 15 Nisan’da kapanacak. Vatandaşlar sezon boyunca tezgahlarda taze balık bulma fırsatını değerlendirirken, Kayserili balıkçı Ercan Tunç sezonun iyi geçtiğini ifade etti. Kış aylarına oranla balık fiyatlarının daha da düştüğünü aktaran Tunç, ‘Balığın bol olduğundan dolayı sezonumuz çok güzel geçti. Hamsiyi bekledik ama çok iyi olmadı. Fiyatı somon kışın 250 TL’ydi 175 TL’ye düştü, alabalık 200 TL’den 150 TL’ye düştü, fiyatlarımız gayet normal. Herkesin yiyebileceği şekilde fiyatlarımız. Fiyat düşünce talep biraz daha çoğalıyor’ diye konuştu.
Kayseri'deki toplu taşıma Güney Kore'ye benzetildi!
Dünyayı gezen ve tecrübelerini paylaşan ‘whereshallifly’ isimli sosyal medya kullanıcısı paylaşımlarıyla dikkat çekiyor. Son olarak Kentteki toplu taşıma sistemini takipçilerine anlatan genç sistemi Güney Kore ulaşım sistemine benzetti. O paylaşım Kayserililer tarafından ilgi gördü.
Başkan Ayaydın'ın acı günü...
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin sevilen isimlerinden Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Cenani Ayaydın'ın babası Ömer Ayaydın hayatını kaybetti. Merhum Ömer Ayaydın'ın vefat haberi çeşitli sosyal medya kanalları ile duyuruldu. Ömer Ayaydın’ın cenazesi, Org. Hulusi Akar Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.
Kayseri'de Mutfak Sanatları Merkezi'nde sona doğru!
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bu projeyle Kayseri’nin adının gastronomi alanında daha fazla duyulacağını ifade ederken, Mutfak Sanatları Merkezi, sadece mutfak kültürünü tanıtmakla kalmayacak, aynı zamanda Kayseri’ye gelen yerli ve yabancı turistler için önemli bir cazibe merkezi olacak.
Jose Mourinho, Okan Buruk ve Solskjær'i gölgede bıraktı - Kayserispor'da Sergej Jakirovic fırtınası esiyor!
Sergej Jakirovic, Kayserispor'da Jose Mourinho, Okan Buruk ve Ole Gunnar Solskjær'i geride bırakarak başarıya koşuyor. Boşnak teknik direktör, kısa sürede takımın performansını yükseltip 9 maçta 17 puan topladı. Rekor kıran Jakirovic, Kayserispor tarihine de geçti.
Süper Lig takımlarından Kayserispor’da Sergej Jakirovic, rüzgarı esiyor. Boşnak çalıştırıcı kalitesini konuşturuyor. Sarı-Kırmızılı kulübü dipten çıkaran Boşnak çalıştırıcı, şu ana kadarki bölümde alanında en iyisi. Yaptığı mental dokunuşlar ve taktikleriyle fark oluşturan Jakirovic, Dinamo Zagreb’teki başarısını Süper Lig’de de sürdürüyor.