Kayseri'den kısa kısa - Bugün neler yaşandı?
Bugün nler yaşandı? Günün öne çıkan sıçak gelişmeleri neler? Kayseri'den kısa kısa haberleri sizler için derledik?
Bir haftada 1836 ceza: Kayseri Emniyeti affetmedi!
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, 17-23 Nisan 2025 tarihleri arasında şehir genelinde yaptığı trafik denetimlerinde abartı egzoz, drift, makas atma ve yüksek sesle müzik gibi kamu düzenini bozan ihlallere karşı geniş kapsamlı bir uygulama gerçekleştirdi.
Yapılan denetimlerde en çok ceza, ehliyetsiz ya da geçersiz sürücü belgesiyle araç kullanan sürücülere yazıldı. Bu kapsamda 352 kişi hakkında işlem yapıldı. Bu ihlali, 577 sürücünün seyir halinde cep telefonu kullanması, 299 sürücünün yüksek sesle müzik dinlemesi ve 287 sürücünün kırmızı ışık ihlali yapması takip etti.
Kayseri Adliyesi'nde yumruklu saldırı: Mübaşir yaralandı
Olay, saat 09.15 sıralarında Kocasinan ilçesi Mevlana Mahallesi’ndeki Kayseri Adliyesi’nde meydana geldi. Kayseri 27’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘basit yargılama usulüne’ göre dosyası bulunan M.T. eşi birlikte adliyeye geldi. 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi duruşma salonu önünde mübaşir R.Ç. ile M.T. arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Çıkan tartışma sonucu M.T., mübaşire yumruk attı. Aynı katta bulunan adliye personelinin müdahale edip, polise ihbarda bulunması sonrası olay yerine adliyede görevli polis ekipleri sevk edildi. Polis noktasına götürülen M.T., buradaki işlemlerinin ardından polis merkezine götürülürken, yüzüne aldığı yumruk darbesi ile yaralanan mübaşir R.Ç. ise hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Sultan Sazlığı, Kayseri'nin yeni turizm merkezi olmaya hazırlanıyor
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte kuş cenneti olarak nitelendirilen Sultan Sazlığı’nı turizmin merkezi haline getirmek için harekete geçti. Bölgede incelemelerde bulunan Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçek, doğa harikası özellikleri ve kuş gözlemi imkânlarıyla dikkat çeken Sultan Sazlığı’nı turizmle canlandıracak hizmetlerle buluşturacaklarını duyurdu.
Kayseri'deki bu manzara hem duygulandırıyor hem tarihe ışık tutuyor
Kayseri'de yer alan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda yakın tarihin unutulmaz olaylarını hatırlatan özel sergisiyle de dikkat çekiyor. Bahçede sergilenen, 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ mensubu askerlerin darbe girişimi sırasında tankların altında kalan araçlar, ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.
Kayseri'de alım gücü krizi – Umduklarını bulamadılar!
24 Nisan Perşembe günü Türk-İş Sendika Başkanı İdris Güven, Kayseri Anadolu Haber’e yaptığı açıklamada 'Asgari ücretliye kurban hayal’ diyerek dikkat çeken ifadeler kullandı. Asgari ücretle geçimini sağlayan vatandaşların kurban kesmenin yanı sıra et bile yiyemez hale geldiğini belirten Güven, sendikaya kurbanlık için başvuran bazı besicilerin, ‘Bu sene kimse kurbanlık almıyor’ sözleri üzerine şunları söyledi: ‘Bugün bir kurban hissesinin maliyeti en az 30 bin TL civarında. Asgari ücretli vatandaş bırakın kurban kesmeyi, et bile alamıyor.’
Kayserili hayırseverler kesenin ağzını açtı - Tam 2 milyon 500 bin...
Genç bir kızın hazırladığı projeyi Belediye Başkanı Selahattin Metin'e sunmasıyla 100 yıllık su değirmeni balık restoranı olarak yeniden hayata geçiyor. Kayserili hayırseverler Bünyan'da yapımı süren balık restoranı için toplamda 2 milyon 500 bin bağışta bulundu. Bünyan Belediye Başkanı daha önceki konuşmalarında ilçeye kazandırılan projelerin bir çoğunu hayırseverlerin katkısıyla gerçekleştiğini ifade etmişti.
Metin, değirmen restoran projesine bağış yapan iş insanlarını sosyal medyadan paylaştı. Toplam 8 hayırsever 2 milyon 500 bin TL'lik bağışta bulundu. Metin, ‘Değirmen Restoran Projemize bağış yapan kıymetli iş insanlarımıza teşekkür ediyoruz.’ dedi.
Okulun davetini kırmadı - Habib Korkmaz Kayserili öğrencilere adaleti anlattı!
Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Habib Korkmaz Şehit Cennet Yiğit İmam Hatip Ortaokulu'nun daveti üzerine okula gelerek öğrencilere tecrübelerini anlattı.
Okuldaki söyleşide adalet kavramı üzerine konuşma yapan Korkmaz okulda yoğun ilgi gördü. Öğrencilere mesleki deneyimlerini aktaran Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, programın ardından öğrencilerin sorularını cevaplayarak samimi bir sohbet gerçekleştirdi.
Kayserispor'da böyle benzerlik 40 yılda bir görünür!
Kayserispor, 32. hafta itibariyle 37 puanla 13. basamakta yer alıyor. Sarı-Kırmızılı takım, geçtiğimiz sezon da 32. hafta yine 13. basamakta yer alırken, 37 puanı bulunuyordu. Kayserispor, geçtiğimiz sezon Recep Uçar ile büyük çıkış yakalamış, ardından da aynı hocayla büyük düşüş yaşamıştı. Sezona Çağdaş Atan ile başlayan, istifasıyla Recep Uçar’ın çalıştırdığı Kayserispor’da, son olarak Burak Yılmaz göreve gelmişti.
Bu sezon özellikle Sergej Jakirovic’in gelmesiyle birlikte Süper Lig’in dumanını attıran Kayserispor, 30 maçta 9 galibiyet, 10 beraberlik, 11 yenilgi alarak 37 puan topladı. Sarı-Kırmızılılar, rakiplerine 38 gol atarken, kalesinde ise 49 gol gördü.