Kayseri'den kısa kısa (13 Nisan)-Saadet Partisi, Spor, Zam, Mobilya Sektörü, Tepki...
Kayseri'de bugün sakin bir pazar günü yaşandı. Saadet Partisi Kongresi gerçekleştirildi. Mobilya ürünlerdeki zam baskısı tepki çekti. Konya'da yaşanan skandal olaya Tabip Odası Başkanı Şahin tepki gösterdi. Kayseri'de yaşanan gelişmeleri sizler için derledik. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...
Kayseri'de gerçekleştirilen Saadet Partisi'nin 7. Olağan İl Kongresi'nde Genel Başkan Mahmut Arıkan, önemli açıklamalarda bulundu. Arıkan, parti olarak iktidara geldiklerinde Kayseri ve Türkiye'deki sorunları çözmek için kararlılıkla çalışacaklarını belirtti.
Konya'da bir üniversite hastanesinde görev yapan hekimlerin kurduğu mesajlaşma grubunda kadın hastalara yönelik ahlak dışı sözler sosyal medyada gündem olmuştu. Mesajlaşma görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından doktorların görevden uzaklaştırıldığı açıklanmıştı. Olayla ilgili olarak Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin, yaşananlara sert tepki gösterdi.
Tüm yurtta kısa süren bahar havasının uykudan uyandırdığı ağaçlar ve tarımsal ürünleri ansızın bastıran soğuk ve karlı hava vurdu. Öyle ki yüzbinlerce meyve ağacı ve tarımsal mahsul hasar gördü. Milyarlarla ifade edilen hasar oluştu. Hasarların yaralarını sarmak için ekipler ise hareket geçti.
Kayseri’nin çevresindeki şehirler ekonomik, turistik ve sosyal alanlarda adımlarını hızlandırırken, Kayseri’nin aynı ivmeyle gelişim gösterememesi dikkat çekiyor. Nevşehir artan turist sayısıyla bölgenin cazibe merkezine dönüşürken, son olarak Niğde’ye havaalanı yapılacağının duyurulmasıyla dengeler daha da değişti. Bu gelişmeler, Kayseri’nin rekabet gücünü ve geleceğini tartışmaya açtı.
Bakan Yerlikaya tarafından yapılan sosyal medya paylaşımına göre Türkiye genelinde şehir içi trafik rakamları göz önüne alındığında meydana gelen kazaların yüzde 52,3’ünün motosiklet türü araçların karıştığı kazalar olduğu açıklandı. Bu orana göre gerçekleşen her iki kazadan birisinde motosiklet ve benzeri araçlar kazanın tarafı oldu. Paylaşımda motosiklet sürücülerine ilişkin uygulanan yaptırımların verileri de yer aldı.
Kayseri, Türkiye'nin toplam mobilya ihracatının yüzde 30'unu tek başına üstlenen ve 2024 yılı itibarıyla 1,4 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaştı. Gazeteci Osman Çiftci, sosyal medya hesabından yaptığı çarpıcı paylaşımda, Kayseri mobilya sektörünün karşı karşıya olduğu risklere dikkat çekti ve sektör için 'Kırmızı alarm' dedi.
Kayserili sporcu Mustafa Sait Yörükoğlu, Üniversiteler Türkiye TaeKwonDo Şampiyonası’nda üçüncü oldu.