Kayseri'de tatili fırsat bilenler kilo kilo bu ürünleri aldı!
Kayseri'de tatili fırsat bilenler bu ürünü kilo kilo aldı. Kasaplar adeta bayram etti. Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Kayseri’de de piknik ve mangal sezonu açıldı. Sezonun açılmasıyla birlikte mangalın vazgeçilmezi beyaz et ürünleri satışlarında artış yaşandı. Kış mevsiminde uzun süredir standart olan fiyatlar sezona düşüşle başlarken, mangalcılar da bu haberle keyiflendi.
Hafta sonu ile birleşen 19 Mayıs tatilini vatandaşlar mangal yakarak değerlendirdi. Tatili fırsat bilen vatandaşlar köylerine, bağ ve bahçesine akın etti. Bununla beraber mesire alanları da doldu taştı. Mesire alanlarına mangal yapmaya giden vatandaşlar kasapların işlerini yoğunlaştırdı, vatandaşlar mangalın baş tacı tavuk etini kilo kilo aldı.
Beyaz et ucuzladı, mangalcılar kilo kilo aldı!
Kayseri’de kasap esnafı tavuk fiyatlarını şu şekilde sıraladı, ‘Tavuk sarma 182 TL, temizlenmiş göğüs 211 TL, kanat 210 TL, baget 103 TL’den satıyoruz. Bunlar Banvit ürünlerinin fiyatları ancak açık tavuk almak isteyenler için fiyatlar çok daha uygun oluyor. Mangalcılar bu birkaç gündür sezonu açtı. Satışlarımızı artırdılar. Fiyatları da düşük bu aralar, kuş gribi söylentileri sebebiyle daha da düşebilir’
Sucuk ve köfte de en çok satılanlar arasında!
Kırmızı et fiyatları ise şu şekilde sıralandı, ‘Dana kaburga 590 TL, dana parça 660 TL, dana kontrafile 850 TL, antrikot 850 TL, kuşbaşı 660 TL, kıyma 550-600 TL arası, bonfile 1050 TL, kuzu but 680 TL, kuzu kol 650 TL, köfte 590 TL, sucuğu ise 690 TL’den satıyoruz. Mangal yoğunluğu bizde de mevcut. Özellikle köfte ve sucuk çok fazla satılıyor’