30 yıl sonra gelen emanet! Hatırası müzede yaşatılacak
1995 yılında Kuzey Irak'ta şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Selahattin Karaman'a ait kişisel eşyalar, 30 yıl aradan sonra evladı tarafından Türk Yardımlaşma Derneği'ne (TÜMYAD) teslim edildi. Şehidin hatıraları, Şehit Emanetleri Müzesi'nde yaşatılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de..
Türk milletinin gönlünde daima özel bir yeri olan şehitlerimizin hatıraları, aradan geçen yıllara rağmen unutulmuyor. 1995 yılında Kayseri Hava İndirme Tugayı Komando Tabur Komutanlığı’nda görev yaparken Kuzey Irak/Zaho sınırında çıkan çatışmada 24 yaşında şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Selahattin Karaman’ın kişisel eşyaları, yıllar sonra yeniden gün yüzüne çıktı.
Evli ve bir çocuk babası olan Şehit Karaman’ın emaneti, 30 yıl sonra evladı tarafından Türk Yardımlaşma Derneği TÜMYAD’a ulaştırıldı. TÜMYAD yetkilileri, bu kıymetli hatıraların her birini büyük bir özen ve saygıyla muhafaza edeceklerini açıkladı.
Emanetler, TÜMYAD bünyesinde kurulan Şehit Emanetleri Müzesi'nde sergilenecek. Ziyaretçilere, bu vatan uğruna can veren kahramanlarımızın geride bıraktığı değerlerle buluşma imkânı sunan müze, geçmişle kurulan bağın ve vefa duygusunun canlı bir yansıması olmayı sürdürüyor.
TÜMYAD sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, '1995 yılında, Kayseri Hava İndirme Tugayı Komando Tabur Komutanlığı'nda görevliyken Kuzey Irak/Zaho sınırında çıkan çatışmada 24 yaşında şehit düşen, evli ve bir çocuk babası Piyade Uzman Onbaşı Selahattin Karaman’ın emaneti, 30 yıl sonra evladından bize ulaşıyor. Şehidimizin hatırasına ait her bir eşyayı canımız gibi koruyacak, sonsuza dek yaşatacağız. Evvelce gidenlere selam olsun' ifadelerine yer verildi.
