12 Dev Adam EuroBasket'te çeyrek finale yükseldi!
A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda grubunu 5'te 5 yaparak lider tamamladıktan sonra son 16 turunda İsveç'in rakibi oldu. Rakibini 85-79 mağlup eden A Milliler, adını çeyrek finale yazdırdı. Detaylar haberimizde...
Büyük çekişmeye sahne olan maçta İsveç'i 6 sayı farkla mağlup eden 12 Dev Adam, 2009'dan sonra ilk kez son 8 takım arasına kaldı.
Letonya'nın başkenti Riga'daki Xiaomi Arena'da oynanan müsabakada Ay-yıldızlılar, ilk çeyreği 23-20 geride kapattı. Devre arasına da 42-37 geride giren temsilcimiz, 3 ve 4'üncü periyotta kontrolü eline aldı.
Üçüncü çeyrekte oyuna ağırlığını koyan Türkiye, son periyoda 63-55 önde girerken, maçı ise 85-79 galip tamamladı.
12 Dev Adam en son 2009'da Polonya'da düzenlenen EuroBasket'te çeyrek final oynamıştı. A Milliler çeyrek finalde, bugün oynanacak Polonya - Bosna Herkes maçının galibiyle, 9 Eylül Salı günü karşılaşacak.
2010'daki Dünya Kupası'nda yarı final oynamıştı
En son 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nda önemli bir derece gösteren Türkiye, finale yükselmiş ve finalde ABD'ye kaybederek turnuvayı ikinci bitirmişti.
Türkiye'de gerçekleşen Dünya Basketbol Şampiyonası, 24 ülkenin katılımıyla oynanmıştı. Turnuvanın grup karşılaşmaları İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri'de, final aşaması İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanmış, şampiyon ise finalde Türkiye'yi 64-81 mağlup eden Amerika Birleşik Devletleri olmuştu.
Temsilcimiz, bu turnuvada da finale kadar yükselmeyi hedefliyor.
Milli takımın 2010'daki dünya ikinciliğinden sonraki en büyük başarısı da yine Türkiye'de düzenlenen bir şampiyonada gerçekleşti. 2001 yılında Türkiye'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli Erkek Basketbol Takımı, çeyrek finalde Hırvatistan'ı, yarı finalde de Almanya'yı başa baş giden heyecanlı karşılaşmalar sonrasında saf dışı bırakarak, finale yükseldi.
Finalde dönemin güçlü takımı Yugoslavya'ya yenilen milli takım, Avrupa ikincisi oldu.
