Lezzetli ve pratik - Yalancı baklava tarifi - Türk Mutfağı
En zor tariflerden biri olan baklava tatlısını evde yapmak artık çok kolay… Lezzetli ve pratik yalancı baklava tarifi gerçeğini aratmıyor. Misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz bu tarif sadece 20 dakika sürüyor. Türk Mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan baklavanın ev yapımı haberimizde… İşte detaylar…
Lezzetli, pratik bir baklava yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre… Bayramlarda, misafirlerinize ve akşam yemeklerinden sonra gönül rahatlığıyla yapıp yiyebileceğiniz yalancı baklava tarifinin tüm detaylarını derledik.
Baklava Türk Mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İlk kez 1473 yılının Şaban ayında Topkapı Sarayı'nda pişirilmiştir. Geçmişten günümüze kadar gelen bu tatlı, yapımı zor ve uğraştırıcılığı ile biliniyor. Ancak 20 dakika içinde hazırlayabileceğiniz yalancı baklava gerçek baklavayı aratmıyor.
İşte yalancı baklavanın tarifi
Malzemeler
1 adet yumurta
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı ceviz
3 su bardağı un
1 tane kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yapılışı: Tarife önce şerbeti hazırlayarak başlayın. Şekerin ve suyu bir tencereye alıp 10 dakika kadar kaynatıp ve soğumaya bırakalım. Farklı bir kapta hamur malzemelerinin tümünü ekleyip karıştıralım. Hazırladığınız hamuru
borcama elinizle bastırarak yayalım. Şeklini istediğiniz gibi kesip 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Hamurun ilk sıcaklığı çıksın. En önemli püf noktası
şerbet soğuk, tatlı sıcak olacak şekilde şerbetimizi tatlının üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.