Bilinçaltı, farkında olmadan beynin bilinç dışı çalışan bölümüdür. Bilinçaltı, vücut fonksiyonlarının tamamının yürütüldüğü yerdir. Bilinçaltı aynı zamanda, insan için önemli olan ancak bastırılmış duygu ve düşüncelerin saklandığı ve insan zayıfken ortaya çıkan bilgilerin kayıt edildiği yerdir. Bilinçaltı hoşumuza gitmeyen bilgileri herhangi bir tetikleyici sonunda aklımıza veya rüyalarımıza getirebilir.
Bilinçaltının virüsleri vesvese ve evhamlardır. Bu virüsler doğum anından itibaren yerleşen ön yargılar, kötü düşünceler, yanlış inanışlar ve fikirlerdir.
Bilinçaltı benzer şeyler ve düşünceler arasında bağlantılar kurar ve hemen öğrenir. Çoğu zaman insanlar unutsalar bile bilinçaltı geçen uzun yıllara rağmen unutmaz.
Bilinç ve bilinçaltı zihin ikilisi kişinin hayatta kalmasına yardımcı olurlar.
Zihinsel yaşamın yüzde 90’ından fazlası bilinçaltındadır. Bilinçaltının temeli ana rahmindeki 5. aydan itibaren 7’nci yaşa kadar hafızaya kaydedilen verilerle oluşur.
Bilinçaltı, geçici olsun veya olmasın her şeyi kaydeder, ama hiçbir şeyi silmez. Kayıt altına alınanlar anlamsız olsalar bile anlamdırarak kayıt altına alırlar.
Geçmişe bağlı koşullanmalar ve doğmalar bilinçaltına yerleşerek kişinin temel karakterini, inancını ve duygularını oluşturur.
Bilinçaltı iradeyi etkisizleştirebilmekte, kayıt altına aldığı bilgilerle insanın kararlarını etkilemektedir. Bu etki yalnızca beşeri irade devreye alınarak sonuçsuz bırakılabilir.