ZORU BAŞARDILAR !.

Hacılar Erciyes Gençlik ve Spor Kulübünün düzenlediği ' 11. Uluslararası Erciyes dağı kış zirve tırmanışı' geçtiğimiz hafta sonu başarıyla gerçekleştirildi. Tırmanışa Kayseri'den başka diğer 32 ilden ve yurt dışından 47 kulüp adına 25'i kadın tam 139 dağcı katıldı.

ZORU BAŞARDILAR !.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÇOBANİNİ MEVKİSİNDE KAMP…

Cumartesi günü Tekir Yaylası’nda Erciyes Kayak Evi önünde toplanan dağcılar, saat 10.00- 12.00 arasında önce kayıt yaptırdı. Katılımcılar için kask, krampon ve kazma zorunluluğu olduğundan bu konu üzerinde titizlikle duruldu.

Saat 12.30’da hareket edip  saat 14.00 de ikinci istasyona , daha sonra da saat  14.45 civarında  2.800 metredeki Çobanini mevkiine ulaşan ve  burada çadırlarını  kuran  ve etrafına  korunmak için  kar duvarlarını yapan ekip  hayli yoruldu. Sert fırtına nedeniyle bazı çadırlar dayanamayıp patladı. Çadırı iyi olmayan 50 dağcı  ikinci istasyonun yanındaki Dağ Evine dönmek ve geceyi burada geçirmek  zorunda kaldı. 

Bu arada yapılacak zirve çıkışında organizasyonu düzenleyen  Hacılar Erciyesspor Gençlik ve  Spor Kulübü adına faaliyet  lideri Emrah Varol,  faaliyet sorumlusu İsmail Yılmaz ve artçı   Fehmi Efe  dağcılara  rota hakkında gerekli  bilgiyi  aktardılar

 ZİRVE  YOLCULUĞU SABAHA KARŞI BAŞLADI…

14 Şubat günü sabaha karşı saat 03.00 de Dağ evinde kalan dağcılardan 25 dağcının gelip katılımıyla 97 dağcı ile zirveye hareket edildi. Lider  Emrah Varol ekibi ara sıra faaliyet sorumlusu deneyimli dağcı İsmail Yılmaz’a  bırakıp , ekibin sonuna gidip- geliyor ve ekibi kontrol ediyordu. Bu arada dağın  giriş bölümünde  fırtına da durmuştu . Saat 05.40 ‘da her şey yolunda gidiyordu . Kahvaltı Kayalıklarında ayaklara kramponlar takıldı.  Kazmalar ele alındı ve  öncülük edip iz açmak için 15 kişi seçildi.  

Zirveye çıkış rotasındaki en önemli  yer olan Şeytan deresinden zirveye doğru ilerleyen dağcılar,  Hörgüç kaya  sonrasında  salimen sırta ulaştı.  Saat 08.00 de normal şartlarda 10 dakika süren  yolu yarım saatte ancak tamamladı. İlk gruptaki  dağcılara çok dikkatli olmalarını söylendi  ama  çoğu  ‘ En azından zirvede bir fotoğrafımız olsun…’  diye fotoğraf çekmeye çalışıyordu, Zirvede fırtına hayli  sertti. O nedenle  dağcılara hemen gidip- dönmeleri ikaz edildi. Tabii hemen fotoğraf çekimi yapılıp inişe geçildi.

İNİŞ ŞEYTAN DERESİNDEN…

Ekip lideri  Emrah Varol  son dağcı gelene kadar bekledi. Artçı  Fehmi Efe sonlarda  inerken, ekipte   herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı .İnişi başarıyla tamamlayan dağcılar önce Çobanini  kamp alanına ulaştı.  Sonra   saat 13.00 de çadırlar  toplanarak Tekir Yaylası - oteller bölgesine dönüldü. Dağcılara saat  14.30 ‘da katılım belgeleri verilerek   ,  bir başka etkinlikte yine birlikte olmak temennisiyle memleketlerine uğurlandı.

Faaliyetin  Sorumlusu İsmail Yılmaz gazetemize yaptığı kısa açıklamada ‘ Hacılar Erciyes Gençlik ve Spor Kulübünün organize ettiği  11. Erciyes Uluslar arası Erciyes Dağı Kış zirve tırmanışını kazasız-belasız ve kalabalık bir katılımla tamamladık. Aralarında yabancı dağcıların da bulunduğu  tüm katılımcı dağcılarımızı tebrik ve teşekkür ediyorum. Çok zor şartlara rağmen  zirve çıkışını başarıyla tamamladılar. ‘ şeklinde konuştu.

Haber: Muhammed Kösedağ

Fotoğraflar: Bekir Demirağ