Yücel'in çağrısına yanıt geldi

İYİ Partili Kazım Yücel, Sahabiye Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yapılan konutların kalitesiz olduğunu ve vatandaşın kentsel dönüşüm kapsamında mağdur edildiğini dile getirmiş, 'Vatandaşların çağrılarına kulak vermek lazım.' ifadelerini kullanmıştı. Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamayla hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini bildirdi.

Yücel'in çağrısına yanıt geldi

“ÇAĞRILARA KULAK VERMEK LAZIM” DEMİŞTİ

Sahabiye Kentsel Dönüşüm projesi devam ederken yapılan konutlar da konut sahiplerine teslim ediliyor. Konutu tamamlanan ve teslim alan kimi vatandaşlar, konutlar hakkındaki bir dizi şikayetlerini Kazım Yücel’e aktardı. Yücel, “İhaleyi vatandaş adına siz yaptınız. Bugün dış görünüşü herkesin çok hoşuna giden ama iç görünüşünde vicdanları sızlatan, kalitesizliğin dibi olan bir inşaat ortaya geldi. Vatandaşlar feryat ediyor. İçerisine giren insanlar alacaksa almaktan vazgeçiyor. Dış görünüşüne bakarak ‘1 milyon TL istiyoruz’ diyenler içeriye girdiğinde ‘buraya 600 bin TL vermem’ diyecek hale geliyor. Bu çağrılara kulak vermek lazım" şeklinde Büyükşehir Belediyesine çağrı yaptı.

BÜYÜKŞEHİR YÜCEL’E ULAŞIP BİLGİLENDİRDİ

Söz konusu çağrının ardından Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Kazım Yücel’e ulaşarak, çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Yetkililerce Yücel’e projenin devam ettiği ve her aşamanın takip edildiği kaydedildi. Vatandaşın asla mağdur edilmeyeceğini müteahhit firma tarafından eksik bırakılan alanlar varsa mutlaka bunların tamamlatılacağını bildirildi. Yetkililer, yine sürecin devam ettiğini hak edişlerin eksik ve noksan yerlerin tamamlanması sonrası verildiğini ve vatandaşın konutları nedeniyle mağdur edilmeyeceğini de vurguladı. Yine belediye yetkilileri, kentsel dönüşüm konutlarından ve dükkanlardan alanlara yönelik form dağıtıldığını ve vatandaşlardan eksik gördükleri konuları yazmalarının istendiğini, ortaya çıkan istek ve taleplerin de müteahhit firma tarafından karşılanacağını da belirtti.

>>>Kurumsal Haber