YÜCEL: BARİ ÖĞRENCİLERİ UNUTMAYIN!

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavıyla ilgili açıklamada bulunan İYİ Partili Kazım Yücel, 'Şartları uyarak bu sınava giren bütün öğrencilerimize aldığı puana göre burs verilsin. Pandemi sürecinde esnafı unuttunuz, bari öğrencileri unutmayın' dedi.

YÜCEL: BARİ ÖĞRENCİLERİ UNUTMAYIN!

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için müracaatların 8 Şubat tarihinde başladığını ve 26 Şubat’ta sona ereceğini hatırlatan İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, ailelere başvurunun kaçırmamaları konusunda çağrıda bulundu.

"SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİ SAYISI ARTACAK"

Pandemiden dolayı bozulan ekonominin etkisiyle bu yıl bursluluk sınavlarına giren öğrenci sayısında artış olacağını kaydeden Yücel, Milli Eğitim Bakanlığına, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, tüm öğrencilere burs ya da sosyal destek verilmesi çağrısında bulundu. Yücel, “Birçok gelişmiş ülkede herhangi bir sınav söz konusu olmadan eğitim alan öğrencilere ve velilerine maddi imkan, destek sunuyor. Pandemi nedeniyle böylesi sıkıntılı bir dönemde çocuklarımıza sahip çıkmak, ailelerimizin çocuklarının eğitimine katkı sunmaları adına bursluluk sınavında bir değişikliğe gidelim. Sınava giren bütün öğrencilerimize aldıkları puanlara göre belirlenecek maddi destekler verelim. İmkanlar dahilinde ya burs verilme oranlarını artıralım ya da sınava girme hakkını elde eden bütün öğrencilerimize bu fırsatı tanıyalım.  Pandemi sürecinde 'Nefes alamayan' esnafı zaten unuttuk. Bari öğrencilerimizi bu desteklerden mahrum etmeyelim.  Pandemi sürecinde verilen bu katkının ailelerimiz ve ülkemizin geleceği olan ailelerimiz için büyük bir destek olacağını unutmayalım.” diye konuştu.

SON BAŞVURU 26 ŞUBAT

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuruları 26 Şubat 2021 Cuma günü sona erecek. Bursluluk Sınavı ise 25 Nisan 2021 tarihinde yapılacak.

Kurumsal Haber