YKS önlemleri alındı

Kayseri İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar ile hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) boyunca nüfus müdürlükleri açık olacak. Ayrıca sınava girecek öğrencilerin yakınları da sınav belgeleri ile kısıtlamadan muaf olacak.

YKS önlemleri alındı

Sınava girecek adayların acil iş ve işlemlerinin görülebilmesi amacıyla nüfus müdürlükleri, 26 Haziran 2021 Cumartesi günü 07.00-17.00 saatleri arasında, 27 Haziran 2021 Pazar günü ise 07.00-15.30 saatleri arasında açık bulundurulacak.

ÖĞRENCİLERİN YAKINLARI DA KISITLAMADAN MUAF TUTULACAK

Sınav görevlileri ve sınava girecek adaylar ile beraberindeki refakatçi ve/veya yakınlarının, YKS sınavına katılmak/görev almak üzere özel araçlarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatleri için seyahat izin belgesi aranmayacak ve yapılacak denetimlerde belirtilen kişilerin görev belgesi veya aday giriş belgesini ibraz etmeleri yeterli olacak.

KIRTASİYE VE FOTOĞRAFÇILAR AÇIKOLACAK

27 Haziran 2021 Pazar günü kırtasiyeler ve fotoğrafçılar (kimlik kartı için gerekli olan fotoğrafın temini amacıyla), 07.00-18.00 saatleri arasında açık olabilecekler. Bu yerlerde çalışanlar da belirtilen zaman dilimi içerisinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

TOPLU TAŞIMA SEFER SAYILARI ARTIRILACAK

Sınava girecek öğrenciler ile yakınları/refakatçileri ve sınav görevlilerinin sınav yerlerine ulaşımlarında herhangi bir aksama yaşanmaması için şehir içi toplu taşıma sefer sayıları artırılacak.

KOLLUK BİRİMLERİ GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALACAK

Kolluk birimlerince sınavın yapılacağı okul çevrelerinde devriye faaliyetleri yoğunlaştırılarak sınava girecek öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasına neden olabilecek gereksiz korna çalınması ve diğer gürültülü faaliyetlerde bulunulması önlenecek, sınav süresi boyunca gürültü yapılmaması konusunda kamuoyu farkındalığını artıracak çalışmalara ağırlık verilecek.

Kurumsal Haber