Yıkıma terk edilmiş okul binalarına böyle dikkat çektiler

Pınarbaşı ilçesine bağlı Pazarören Mahallesi 'ndeki tarihi Pazarören Köy Enstitüsü'nün varisi olan Pazarören Anadolu Lisesi'nin öğrencileri, yıkılan tarihi binaya dikkat çekmek için müzik dinletisi yaptı.

Yıkıma terk edilmiş okul binalarına böyle dikkat çektiler

Pınarbaşı ilçesine bağlı Pazarören Mahallesi 'ndeki tarihi Pazarören Köy Enstitüsü’nün varisi olan Pazarören Anadolu Lisesi’nin öğrencileri, yıkılan tarihi binaya dikkat çekmek için müzik dinletisi yaptı.

1940’da açılan ve diğer köy enstitüleri gibi 1954 yılında kapatılan Pazarören Köy Enstitüsü, daha sonra eğitim hayatına lise olarak devam etti. 2014 yılında Anadolu Lisesi’ne dönüştürülen okul, üzerinde bulunduğu 110 dönüm arazide olmasa da, bazı binalarda eğitime devam ediyor. Kayseri Kültür ve tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 5/5/2000 tarih ve 2576 sayılı kararı ile koruma altına alınan kampus alanında başta ana bina olmak üzere, çok sayıda bina yok olmaya direniyor.

Enstitünün şu andaki mirasçısı olan Pazarören Anadolu Lisesi öğrencilerinin kurduğu Müzik Kulübü, kampusun yok olmaya yüz tutan tarihine dikkat çekmek için, sosyal medya hesaplarından yayınlanmak üzere bir müzik dinletisi gerçekleştirdi. Öğrenciler Feritcan Mucuk ve Yıldırım Bayazıt, saksafon ve gitar ile önce tarihi binanın önünde Muayyer Kürdî makamından bir doğaçlama yaptı, ardından kampus içerisinde bulunan Toros Yolu’nda Sezen Aksu’dan Tükeneceğiz parçasını çaldı.

Haber Merkezi