'YHT projesinde hayırlı sonuçlar var'

Hızlı tren konusunda kredi görüşmelerinde son aşamaya gelindiğini söyleyen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, 'Hayırlı sonuçlar var.' dedi.

'YHT projesinde hayırlı sonuçlar var'

Özhaseki katıldığı bir televizyon programında Kayseri'deki bazı yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Hızlı tren konusunda olumlu gelişmeler olduğunu belirten Özhaseki, "Hızlı tren konusunda kredi görüşmelerinde son aşamaya gelindi. Hayırlı sonuçlar var. Cumhurbaşkanımız geldiğinde burada bir kez daha Adil Bey’le konuştuk. Önümüzdeki salı ya da çarşamba da Adil Bey ile kredi görüşmelerinin sonucunu görüşeceğiz. İnşallah bunları da çok kısa süre içerisinde temelini atıp yaptırırız. Kimsenin endişesi olmasın. Hemşehrilerimizin içi ferah olsun. Hep birlikte Kayseri için çalışmaya ve güzel işler yapmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

KAHRAMANMARAŞ VE GAZİANTEP MESAFESİ KISALACAK

Yapılacak yeni yol projeleri ile Kahramanmaraş ile Gaziantep mesafesinin kısalacağını belirten Özhaseki, "Kayseri-Ankara yolunu ben haftada bir giden biriyim. O kadar güzel ki yol. Orada zaman içerisinde planımızda olan Adana otobanından Kayseri’ye giriş Nevşehir üzerinden bir de buradan Kahramanmaraş’a bağlantı yolu olarak projeler hazırlanıyor şimdi. Tomarza üzerinden 50-60 km Kahramanmaraş yaklaşıyor bize. Bir buçuk saatlik bir yola düşüyor. Antep iki saate düşüyor. Bunun projelerini bitirmek üzereyiz." dedi.

HAYIRSEVERLER ZİRVESİ DÜZENLENECEK

Hayırseverler Zirvesi’ni yeniden düzenlemeyi düşündüklerini kaydeden Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü;:

“Ben şehirlerde belediyecilik dersi verirken hayırseverler konusuna da değiniyorum. Kendi şehrinizde doğup, büyüyen büyük işadamlarını bir sosyal sorumluluk olarak şehrinize davet edin diyorum. Bu en iyi şekilde Kayseri’de yapıldı. Ben birkaç kez bu Hayırseverler Zirvesi’ni düzenledim. İnşallah tekrarlayacağız.”

"OSB KONUSUNDA BEKLEMEK LAZIM"

OSB ile ilgili israf tartışmalarının ulusal basında da yer almasını nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine Özhaseki, “Şahsi kanaatim olay bir taraftan Sanayi Bakanlığı’na intikal etmiş durumda diğer taraftan da savcılığa intikal etmiş vaziyette. Tahir Bey’de haklı olabilir, karşı tarafların dediği de olabilir. Burada herkese düşen hukukun ve Teftiş Kurulu’nun görevini yapmasını sağlamak ve vereceği kararı beklemek. Buradan bir sonuç çıkmadan kimseyi suçlamak doğru olmaz. Herkesin bir onuru, gururu var. Sakince beklemek yakışır. Benim tavrım ilk günden bu yana bu olmuştur ve bu tavrı devam ettireceğim.” diye konuştu.

KANKA HASTANESİ 23 NİSAN'DA AÇILACAK

Öte yandan, kan kanserli çocuklar için hayırseverlerin desteğiyle başlatılan KANKA Hastanesi'nin 23 Nisan'da açılacağı müjdesini veren Özhaseki, hayırsever iş insanı Mehmet Altun'un bağışıyla alakalı şu bilgileri verdi:

“Mehmet Ağabey ile görüştük, sağ olsun 100 bin metrekarelik arsasını Milli Emlak’a bağışladı. ‘Bunlar karşılığında da siz okul ve camii yaptırın’ dedi. Arsanın bedeli 250-300 milyon lira. 20 tane okul ve Kayseri’de bütün cenazelerin kalkacağı Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine bir camii yapılacak. Şimdi bir toplantı yapacağı, herkes kendi bölgesinde ikili eğitim yapan yerlerin listesini çıkaracak, okul yerlerini temiz arsaları gösterecek. Oralara da inşallah bismillah deyip okullarımızı yapmaya başlayacağız.”

Haber Merkezi