Yetkisiz firmalara itibar etmeyin

Kayserigaz yetkilileri, doğalgaz tesisatı yaptırmak isteyen abonelerine, can ve mal güvenlikleri için yetkisi bulunmayan firmalara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Yetkisiz firmalara itibar etmeyin

Kayserigaz, doğal gaz tesisatı yaptırmak isteyen abonelerini, yetkili iç tesisat firmaları ile çalışmaları konusunda uyardı. SOCAR Doğal Gaz Varlık Operasyonları Direktörü Dinçer Akbaba, konuyla ilgili açıklamasında, “Abonelerimizin doğal gazı güvenli bir şekilde kullanmaları için belirlenen standartlarda ve özelliklerdeki ürünler ile tesisatlarının döşenmesi gerekir. Projelerin ve tesisatların yönetmeliklere uygun olarak, mühendis kontrolünde yapılması büyük önem taşıyor. Bu nedenle abonelerimizin mutlaka Kayserigaz’dan sertifika almış yetkili iç tesisat firmalarıyla çalışmaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Ayrıca mevzuat gereği firmaların doğal gaz projelendirme ve tesisat faaliyetleri yapabilmeleri için yetki belgesi almaları gerekmektedir. Bu belgeye sahip olmayan firmalara kesinlikle itibar edilmemesi gerekir.” diye konuştu. 

FİRMALARIN YETKİ NUMARALARINI MUTLAKA KONTROL EDİN

Abonelerin iç tesisatlarını yaptıracakları yetkili firma ile mutlaka yazılı ve imzalı sözleşme yapması gerektiğini hatırlatan Akbaba, “Abonelerimizden firmalarla anlaşmadan önce mutlaka firmaların belgelerini kontrol etmelerini istiyoruz. İnternet sitemizde bulunan yetkili iç tesisat firmaları listemizden firmaların yetkilerini kontrol edip, sertifikalarını teyit edebilirler.” dedi.

Kurumsal Haber