YEREL SERMAYENİN GÜCÜ MİGALL…

KAYSERİ'NİN HİPERGROSS'U MİGALL SİZLERİ BEKLİYOR Alış verişte yeni bir anlayış yeni bir soluk getiren, ürün yelpazesiyle herkese hitap eden MigallHipergross Kayseri'nin en büyük perakende ve toptan marketi olarak hizmet veriyor. İsmini fidanın ilk meyvesi anlamına gelen migalden alan Türkiye'nin ilk hipergross marketi Migall, 'Sarıyı Takip Et' sloganı ile Kayseri'de büyük heyecan yarattı.

YEREL SERMAYENİN GÜCÜ MİGALL…

Erdem Gıda Ltd.Şti. ortaklarıKenan Erdem, Mustafa Kemal Erdem, Muammer Erdem, Bahadır Erdem, Yılmaz Sac Ltd.Şti. ortaklarıişadamıönceki dönemKayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz,Nuh Naci Hiçyılmazve Sun Fuarcılık Ltd.Şti. sahibi Nuh Mehmet Saçmacıortaklığı ile kurulan,MİGALL HİPERGROSS 12Aralık 2019 tarihinden bu yana yalnızca Kayseri’ye değil çevre illerden gelen müşterilerine hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyor.Bu önemliişadamlarının adını yazdırdığı yeni şirket ise Anadolu Çarşı Mağaza İşletmeleri Tic.ve San A.Ş. olarak doğuyor.

Migall’i, Anadolu Çarşı Mağaza İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Erdem’e sorduk.Migall, ne gibi yenilikler getirdi? Alış veriş keyfi Migall’de nasıl yaşanıyor? Migall, yerel sermayenin gücünü nasıl oldu da Anadolu’nun bağrında yerli ve milli bir işletmeye dönüştürdü?

-  Sayın Kenan Erdem, öncelikle sizi kısaca tanımak isteriz?

Erdem Gıda olarak, 1975 yılından bu yana toptan ve perakende ticaret hayatında yer almaktayız. 1975 yılında Babam Muammer Erdem,  Saray bisküvi fabrikasını kapattıktan sonra, havuzlu han da Erdem Gıda Pazarı adında başlayan ticaretimiz, 1983 yılında dayım Osman Akgöz ile beraber kurduğumuz Nehir Gıda ve sonrasında 1993 yılında Sagra Distribütörlüğü ile devam etti ve çeşitli markaların bayiliklerini yapmaya başladık.2003 yılında kardeşim Mustafa Kemal Erdem ve oğullarım Muammer Erdem ve Bahadır Erdem’le beraber Erdem Gıda Ltd.Şti.’yikurduk.Yeni bir heyecanla başlayan ticaretimiz, 2012 yılında taşındığımız Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 3.700 metrekare depo ve 800 metrekare idare binamızla daha da büyüdü. Bugün çok şükür ki, 12 firmanın bayiliğini yapmaktayız. Toptan ticaretimize devam ediyoruz, Ticari anlayışımızı; işimizi sevmek, dürüstlük ve çalışmak olarak özetleyebiliriz.

SERMAYEMİZ YEREL, VERGİMİZİ DOĞDUĞUMUZ BU TOPRAKLARDA ÖDÜYORUZ

-   Neden Migall diye sorarak devam edelim?Migall Kayseri için ne ifade ediyor? Migall’i rakiplerinden ayıran özellik nedir?

Migall, ismiyle farklı ama yerel sermayenin gücünü yansıtan bir işletme. Migall, Kayseri’nin yeni alışveriş merkezi olarak karşımızda. Biz bu anlayış ile yola çıktık ve Kayseri’nin yerel sermayesini İç Anadolu’nun bağrında, Kayseri’de insanlarımızın hizmetine amade ettik. Kimi marketler gibi vergi dairesi İstanbul’da değil Migall’in, Kayseri’de kazanıyor ve yine doğduğumuz topraklarda vergimizi ödüyoruz.Aslında çok riskli bir yatırım Migall. Perakende sektöründe özellikle de market alanında çok önemli aktörlerin yer aldığı piyasanın içine doğdu Migall.İyiki bu yatırımı yaptık diyorum. Çünkü, Kayseri’nin sermayesi, Kayseri’ye yatırım oldu. İnsanımıza iş kapısı oldu ve rahat bir otamda ferahlık içinde farklılık ve çeşidi arayan hemşehrilerimiz için yeni bir soluk oldu Migall.

MİGALL HER ÜRÜNDE HER GÜN İNDİRİM FIRSATI SUNUYOR

-  Sayın Kenan Erdem, Migall müşteri için ne ifade eder sizce kısaca bahseder misiniz?

Türkiye'nin ilk Hipergross Marketi olarak 6 bin metrekare alanda 60 civarında personel ile hizmet veren MigallHipergross, alışveriş için gelen müşterilerine aradığını bulma imkanıveriyor.MigallHipergoss, Kayseri halkına gıdadan tekstile, oyuncaktan ev gereçlerine kadar birçok ürün ile hizmet sunuyor.MigallHipergoss, her bütçeye hitap ediyor. Şunu özellikle eklemek isterim ki, Migall diğerlerinde olduğu gibi birkaç üründe indirim değil, her üründe her gün indirim anlayışı ile Toptancılıktan gelen fiyat yapısıyla müşterilerinin karşısına çıkıyor.

MİGALL’DE ALIŞVERİŞ YAPMAK BİR AYRICALIK 

- Hipergross olarak ne gibi avantajları var Migall’de alışveriş yapmanın?

Migall’de500 araçlık  otopark müşterilerimiz için önemli bir kolaylık. Aracımı nereye bırakayım derdi olmadan güven içinde alışveriş yapabiliyor müşterilerimiz. Otopark alanımız içinde engelli müşterilerimiz için ayrılmış bulunan park alanlarımız da mevcut. Özel güvenlik ile Migall güvenli bir hipergross olma özelliğini taşıyor. Çocukları ile alışverişe gelen müşterilerimiz için çocuk oyun alanımız bulunmakta. Çocuklar bu alanda eğlenceli vakit geçirirken, anne ve babalarda gönül rahatlığında alışverişlerini yapabiliyorlar. Bebek bakım odası, WC, Mescit her an müşterilerimizin hizmetinde. Migall tüm bu olanakları her gün 08.00 -22.00 saatleri arasında müşterilerimize ayrıcalık olarak sunuyor.

Otoparkımıza kurduğumuz çadırımızla birçok önemli markaları çadır indirim günlerine getireceğiz ,değerli müşterilerimize farklı bir hizmet daha getireceğiz.

MİGALL DOLUP TAŞIYOR

- Migall ne kadar süredir Kayserililerin hizmetinde? İlgi nasıl beklentilerinizi karşılıyor mu?

12 Aralıkta deneme satışıyla başladığımız, 20 Aralık 2019’da yaptığımız resmi açılışımızın ardından müşterilerimize hizmet vermeyi sürdürüyoruz.  Bizim diye demiyorum yanlış anlaşılmasın ama MigallHipergrossdolup taşıyor. Aynı standartlardaki grosslardan farklı olarak, meyve-sebze reyonumuz, kendi çiftliğimizdenet ürünlerimiz, şarküteri reyonumuz, hediyelik eşya reyonunuz, kitap ve ev konsepti ürünleri, tekstilve daha birçok reyondaürünlerimiz müşterilerimizin beğenisine sunuluyor. İster Kayseri’den olsun, isterse de şehir dışından gelen müşterilerimizMigall’de aradığı kalite ve ilgiyi buluyor ve oldukça memnun ayrılıyor. Bunu nereden mi anlıyoruz? Biz müşterilerimizi her gün yenidenMigall’de görüyoruz. Merak edenleri de hem Migall’i görmeye hemde dolup taştığına şahitlik etmeye bekliyoruz.

Migall, sadece perakende müşterilerimize değil, toptan ürün tedariki bakımından fabrikalara, kurum ve kuruluşların ofislerine yönelik tüm ihtiyaçlarının karşılanması noktasında ürün grubu ve zengin ürün çeşidiyle hizmetinizdedir.

MİGALL’E GİTMEK ÇOK KOLAY 

Migall’e nasıl ulaşabiliyor müşteriler?

Sivas Caddesi Koçtaş ve istikbal mobilyayanında hizmet sunduğumuz Migall’e otobüsle ulaşım sağlayacak olan müşterilerimiz İldem, Mimsin, TOKİ ya da Beyazşehir otobüslerinden birini kullanarak, tramvay kullanacak olan müşterilerimiziseYıldızevler durağında inerek Migall’e ulaşabiliyor.