Yeniden yargılanan Garnizon eski Komutanı'na flaş karar!

Haber: Şeref KAHRAMAN - Garnizon Komutanı eski Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 11 Temmuz 2018'de ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Kararı Yargıtay bozarken, sanık Yalçın yeniden yargılandı ve cezası 14 yıl 3 aya düştü. Yalçın, hainlik suçlamasını kabul etmediğini söyledi.

Yeniden yargılanan Garnizon eski Komutanı'na flaş karar!

 AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETİ YARGITAY BOZDU

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin 15 Temmuz darbe girişiminden 3 gün sonra tutuklanan ve sözde Yurtta Sulh Konseyi’nin sıkı yönetim komutanları listesinde ‘sıkı yönetim komutanı, vali ve belediye başkanı’ olarak ismi geçen Garnizon Komutanı eski Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 11 Temmuz 2018’de ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Yalçın, yerel mahkemenin kararını temyiz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 16. Ceza Dairesi, usül yönünden eksik soruşturma nedeniyle kararı bozarak, dosyayı yeniden yerel mahkemeye gönderdi. Yargıtay bozması sonrası Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık İsmail Yalçın, korona virüsü tedbirleri kapsamında Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile hazır edildi.

“HAİNLİK SUÇLAMASINI KABUL ETMİYORUM”

28 sayfadan oluşan yazılı savunmasını okuyan ve yaklaşık 3.5 saat savunma yapan sanık İsmail Yalçın, örgütle hiç bir alakası olmadığını söyledi. Yalçın, “Hainlik suçlamasını kabul etmiyorum. Vatan hainliğini üzerime çivi ile çaksanız yine yakıştıramazsınız. Gerçeklerin elbet bir gün ortaya çıkma durumu vardır. Dosyadaki tüm deliller benim suçsuz olduğumu ortaya koymaktadır. FETÖ ile hiç alakam yoktur. Hayatımın hiç bir döneminde benimsemediğim bu terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmiyorum. Benim bilgim dışında listede ismimin yazılı olmasından darbeciler sorumludur. Hiç bir cemaate borcum yoktur. Devletime ve milletime borcum vardır. 50 aydır tutukluyum. Toplu iğnenin ucu kadar suçum olsa başımı öne eğer giderdim. Toplu iğnenin ucu kadar suçum yok. Suçsuzum” dedi.

CEZASI 14 YILA DÜŞTÜ

Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık İsmail Yalçın 'ın, ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını iptal ederek, ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ olma suçundan 14 yıl 3 ay hapis ile cezalandırılmasına tutukluluk halinin devamına karar verdi.