Yemlihalılar su baskınlarından şikayetçi

Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Yemliha Mahallesi'nde vatandaşın sorunlarını dinledi. Yemlihalılar, Yamula Barajı'ndan bırakılan suların Kızılırmak'ın debisini yükselttiğini, evlerin ve tarım arazilerinin su altında kaldığını belirterek, Yücel'den konu hakkında çözüm bulunması talebinde bulundu.

Yemlihalılar su baskınlarından şikayetçi

GİRİŞİMDE BULUNDULAR, ÇÖZÜM BULAMADILAR

İYİ Partili Kazım Yücel, Kocasinan’da Yemliha Mahallesi’nde vatandaşın sorunlarını dinledi. Kayseri kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta olan mahalle, Yamula Barajı’nın yapılması sonrası bir dizi sorun yaşıyor. Barajdan bırakılan su nedeniyle Kızılırmak’ın debisi yükseliyor. Debinin yükselmesi sonrası ise mahalle sakinlerinin hem evlerinin hem de tarım arazilerinin sık sık sular altında kaldığı ifade ediliyor. Mahalle sakinleri, konu hakkında girişimde bulunduklarını ancak çözüm bulunamadığını belirterek, Yücel’den çözüm bulmasını talep etti.

EVLER SUYLA DOLUYOR

Mahalle sakinlerinden ve ırmak kenarında arazisi olan bir vatandaş, “Belediye Başkanı buraya en son su bastığı zaman geldi ve ilerideki yüksek duvarın üzerine çıkıp bu tarafa inmedi. Gelip de bir evlerimize baksaydı keşke. Ne zaman barajda üretim olsa sular evlerimize doluyor, tuvaletler taşıyor. Bu sağlıksız ortamda hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz ve rezilliğin içerisinde yaşıyoruz. Geldiler yapacağız dediler ama aslı yok. Yukarıdan parkın içinden baktılar gittiler” ifadelerini kullandı.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

Vatandaşları dinleyen İYİ Partili Kazım Yücel de, “Konunun takipçisi olacağım. Konuyu Belediye Meclislerinde gündeme getirerek çözüm konusunda neler yapılabilir mağduriyetiniz nasıl giderilebilir bunlarla ilgili görüşmeler yapacağım. Kızılırmak’ın hemen kenarında bulunan Yemliha Mahallemizdeki elektrik ürerimi maksadı ile bırakılan suyun neden olduğu taşkınlardan ve logarlardan geri tepmesinden dolayı ırmağa yakın yerlerdeki evleri suların basmasından vatandaşımızın mağduriyeti hat safhada. Yetkili mercilerin en kısa sürede Yemliha’da yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmalı.”dedi.

Kurumsal Haber