Yatırıma en çok pay ayıran şehiriz!

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 30 Büyükşehir belediyesi arasında yatırıma en çok pay ayıran şehrin Kayseri olduğunu söyledi.

Yatırıma en çok pay ayıran şehiriz!

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Rifat Açıkgöz ve Kürşat Açıkgöz’ün Hunat Tv’de yayınlanan Günün Konuğu programına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç konuk oldu. Büyükkılıç, Türkiye'de 30 büyükşehir içerisinde en çok yatırıma pay ayıran şehrin Kayseri olduğunu hatırlatarak,  25 aydır kredi almadan Büyükşehir Belediyesi bütçesini yönettiklerini söyledi.

30 büyükşehir arasında oranlama bakımından yatırımlara yüzde 60’larda en çok pay ayıran şehir Kayseri Büyükşehir Belediyesi’dir. Bunun dışında 25 aydır kredi almadan bütçesini yöneten bir Kayseri Büyükşehir Belediyesi var.

“İnsanımıza hizmet etmek bir ibadettir”

Şehrin ilmek ilmek her noktasını dokuduklarını belirten Başkan Büyükkılıç, şehrin şansı olarak 3 çalışma arkadaşını gösterdi.

Mesai arkadaşlarına her fırsatta ‘size nasıl davranılmasını istiyorsanız, öyle davrenin telkininde bulunduğunu söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Biz insanımıza bir tebessümü esirgersek o insan bize kötü bakar. Hiç olmazsa bir tebessümü esirgemeyelim. Ben kardeşlerime, mesai arkadaşlarıma şunu diyorum, “Bakın arkadaşlar size nasıl davranılmasını istiyorsanız, siz de gelenlere öyle davranın. Hoş geldin nasıl yardımcı olabilirim mi dersiniz, hayırdır yine ne var mı dersiniz. Gelen misafirlere bir şeyler ikram edin, ben veririm karşılığını diyorum. Bizim insanımıza hizmet etmek bir ibadettir. Benim ve bu şehrin şanslarından birisi Kırsal Daire Başkanı, Tarım Daire Başkanı ve başlarındaki Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yücel. Olayı kişiselleştirmiyorum, benim değil bizim şansımız. Turan Safrantı ve Bayer Özsoy. Bu üç kardeşimiz ve ekibi, bu şehrin her uç noktasına kadar, her mahallesini, sokağını ilmek ilmek dokuyor ve biliyorlar. Ben de onlara benim adıma yetkilisiniz diyorum, sınır yok. Vatandaşa hayır demek yok diyorum. Hayır demek bize yakışmaz. Mümkünse, olması gerekiyorsa azami yönde çaba sarf edilmeli. Allah’ta yardım ediyor, hiç bunalmadık sıkılmadık” diye konuştu.  

Gönüllerde yer edinip edinmediğime vatandaş karar versin!

Büyükkılıç,  gönüllerde yer etmeyi dilediğini ifade ederek, “Hizmetlerimizle buluşmayı amaç ediniyorum. Gönüllerde yer edinip edinmediğime vatandaş karar verir. Benim kendimi anlatmam yakışık almaz. Ama her gittiğimiz yerde dua alıyoruz, teşekkür alıyoruz. Elbette eksiğimiz, yapacağımız işler var. Vatandaşımız da bu noktada anlayışla yaklaşıyor, siz yaparsınız diyorlar” ifadelerinde bulundu.  

Benim sevdam insana hizmet etmek

Hayatı boyunca uzun vadeli hesaplara hiç bakmadıklarını dile getiren Başkan Büyükkılıç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bulunduğumuz süre içerisinde, bulunduğumuz yerin hakkını vermeye çalıştık. Vebal duygusu ile gayret gösterdik. Eksiğimiz olmuştur, ufak tefek hatalarımız olmuştur ama art niyetimiz olmaz. ben insanlığa hizmeti ibadet bilen bir kültür ve anlayışın sahibiyim. İnancım gereği benim felsefem bu. Dün ne isem bugün de oyum. Ben hiçbir zaman değişmedim. Elbette ki herkesin bir kaygısı, sevdası vardır. Benim ki insanlara hizmet etmek, şehrini en iyi noktaya taşımak. “

>>Dilek Bayram