Yarcı: Öğrencilerin Mesleki Bilinçleri Arttırılmalı

Danışmanım.org Bölge Sorumlusu Tarık Yarcı, ek yerleştirmede öğrencilerin mesleki bilinçlerinin artırılması gerektiğini söyledi.

Yarcı: Öğrencilerin Mesleki Bilinçleri Arttırılmalı

Danışmanım.org Kayseri'de Eğitim Liderlerinden İstanbul Aydın Üniversitesi Bölge Sorumlusu Burak Metin ile bir araya geldi.

Yapılan görüşmede Üniversite Sınavı 2. Ek Yerleştirme konusu masaya yatırıldı. Burak Metin,2021-YKS'de tercih yapan adayların yüzde 85,80'i yükseköğretim programlarına yerleştiğini, adayların yüzde 52,02'si ilk üç tercihinden birine yerleştiğini, adayların yüzde 27,52'si 1.tercihine, yüzde 14,41'i 2. tercihine, yüzde 10,09'u 3. tercihine yerleştiğini belirtti.

2021 yılı 2 Ek Tercih imkanıyla bir ilkin yaşandığını, bu fırsatı öğrencilerin çok iyi kullanması gerektiğini, böyle bir fırsat ile gelecek yıllarda karşılaşma ihtimalinin zor olduğunu belirtti. Danışmanım Org Bölge Sorumlusu Tarık Yarcı, ek yerleştirmede öğrencilerin mesleki bilinçlerinin artırılması gerektiğini bu konuda uzman olarak Burak Metin'den yardım alacaklarını, öğrencilerin sayısal verilere göre 2021 yılı İkinci Ek yerleştirmeleri fırsata çevirebileceklerini, bu fırsatı sadece açıkta kalmamak için kullanılmaması gerektiğini söyledi. Burak Metin, İstanbul Aydın Üniversitesi olarak öğrencilerin yaşamlarının kalanına yön verecek olan meslek tercihlerini çok önemsediklerini, bu yüzden şimdiden Türkiye çapında kurum ziyaretlerine başladıklarını, geçen yıllarda olduğu gibi eğitim fuarları, kariyer günleri ve seminer hizmetlerine devam edeceklerini, son günlerde eğitim kurumlarında yüz yüze seminer ve webinar konusunda talep olduğunu kaydetti.