YAHYALI, DOĞAL MAĞARALARI İLE DE TURİZM İLÇESİ OLMAYA ADAY

Kapuzbaşı Şelalesi'nin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile sit alanı olarak ilan edilmesi, Yahyalı'yı doğal güzellikleri bakımından potansiyeli yüksek bir ilçe olarak tescillerken, Yahyalı'nın turizm zenginliği bakımından başka özelliklerini daha gündeme getirdi. Yahyalı aynı zamanda doğal özellikleri ve turizm potansiyeli anlamında mağara zengini bir ilçe.

YAHYALI, DOĞAL MAĞARALARI İLE DE TURİZM İLÇESİ OLMAYA ADAY

Kayseri’nin mağara zengini Yahyalı, Kayseri’nin toplam 23 doğal mağarasından 17’sinin bulunduğu ilçe olurken, bu yönüyle de keşfedilmeyi bekleyen bir ilçe olma özelliği gösteriyor.
 
Konu ile ilgili bilgiler edindiğimiz Türkiye Arkeolojik Yerleşmeleri Projesi veri tabanlarında büyük bir bölümü Toroslar’ın bitişiğindeki Aladağlar’da bulunan Yahyalı’nın, mağara bakımından da büyük bir varlığa sahip olduğu dikkatleri çekti.
 
Kayseri’nin Karadeniz’i denilebilecek doğal güzellikleri bulunduran Yahyalı ve Aladağlar’ın, Kapuzbaşı Şelalesi’nin, Hacer Ormanları, Zamantı Vadisi ve milli parkı gibi turizm değerlerinin yanı sıra mağara turizminin de geliştirilmesi ile ilçe ve Kayseri’ye katkısını arttıracağı gözler önüne seriliyor. HABER: KAAN AKBAŞ