YA, DÜZENLİ ÖDEYENLER?

Tarım Kredi Kooperatifleri 2021 yılı Ekim ayına kadar borcunu ödeyememiş olan çiftçilerin borçlarını yapılandırdığını duyurdu. Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, devlet hep borcunu ödemeyenleri mükafatlandırıyor. Borcunu düzenli ödeyen çiftçiye hiç olmazsa gübre alırken indirim sağlayın' dedi.

YA, DÜZENLİ ÖDEYENLER?

Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası geriye dönük borcunu ödeyemeyen çiftçinin, borcunu yapılandırma kararı aldı. Yapılandırmadan faydalanacak olan çiftçiler sadece borcu takibe düşenler.

Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, henüz konuyla ilgili genelge gelmediğini ancak böyle bir karar alındığını belirterek, “2021 yılının ekim ayına kadar borcunu ödeyemeyen, takibe düşenler borçlarının eğer hepsini kapatırsa temerrüt faizini siliyorlar. Eğer tüm borcu ödeyemez ise 60 aya kadar taksit yapıyorlar. Sadece borcunu ödeyemeyen, icralık olan, temerrüte düşen, arabası bağlanan, motoru bağlanan çiftçilerimizi kapsıyor bu genelge. Borcunu ödeyemeyen insanlar için yerinde alınmış bir karar. En azındın çiftçinin sicili bozulmaz” diye konuştu.

Abdülkadir Güneş borcunu gününde ödeyen çiftçi için de bir ödüllendirme sistemi olması gerektiğini savunarak, şu ifadelerde bulundu:

 “Borcu olanlar rahatladı. Devlet hep borcunu ödemeyeni mükâfatlandırır. Ya borcunu gününde ödeyen çiftçiye neden hiç mükâfat verilmiyor? Benim gibi ödemelerini aksatmayan çiftçiye bir şey yok. Olabilir mi, olabilir ama olmaz. Ben devlet yetkilileri ile görüşeceğim; borcunu ödemeyenlere bir kolaylık getiriyorsunuz, borcunu ödeyenlere de indirimli bir şey yapın diyeceğim. Mesela adam 10 yıldır, 20 yıldır borcunu düzenli ödemiş. Onlara da gübreyi yüzde 20 ucuz verin diyeceğim. Öyle bir şey olması lazım.”

>>Dilek Bayram