(VİDEOLU) BU HAFTA SOĞUK GEÇECEK

Bu hafta Kayseri'de görülen en yüksek sıcaklığın -2 olacağını belirten Meteoroloji 7'nci Bölge Müdürü Fatih Dağlı, vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmeleri ile don ve buzlanmaya karşı uyardı.

(VİDEOLU) BU HAFTA SOĞUK GEÇECEK

Meteoroloji 7'nci Bölge Müdürü Fatih Dağlı, geçen hafta neredeyse 4 mevsimi yaşayan Kayseri'de, geçen Çarşamba akşamı başlayan soğuk havaların etkisinin bu hafta da süreceğini ifade etti. İki hafta arasında 40 derece civarında sıcaklık farkı oluşacağını belirten Dağlı, "Pazartesi günü kademeli olarak sıcaklıklar düşecek. Minimum sıcaklığımız -6 derece. Gündüz en yüksek sıcaklığımız artılı değerlere ulaşmıyor; hafta boyunca göreceğimiz en yüksek sıcaklık -2 derece." dedi.

EN SOĞUK TOMARZA

Asıl düşüşün Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece yaşanacağını dile getiren Dağlı, aynı gece Tomarza'da -21 derece sıcaklık bekleneceğini ifade etti. Dağlı, vatandaşları olası karbonmonoksit zehirlenmeleri ile don ve buzlanmaya karşı uyardı.

MÜJDE: BARAJLAR DOLUYOR

Uzun dönemli tahminlere bakıldığında, Kayseri'nin Şubat ve Mart aylarında mevsim normallerinde yağış almasının beklendiğini kaydeden Dağlı, barajların normal doluluk seviyelerine ulaşmasını beklediklerini de müjdeledi. Dağlı, aylık tahminlerle ilgili şu bilgileri verdi: "Aylık tahminlere baktığımızda da, Kayseri'de, mevsim normallerinin ortalama 0.5 yila 1 derece üzerinde sıcaklıklar bekliyor. Yağışlar da mevsim normalleri civarında kalacak gibi gözüküyor. Bilindiği üzere kar yağışları barajlardaki doluluğu en çok etkileyen yağış türü. Kayseri'de kar kalınlığı ve kar örtüsü halen devam ediyor. Bu yağışlar elbetteki barajlardaki doluluk oranlarını artıracaktır. Bu süreçte Kayseri'de 36 kilogram civarında yağış aldık. Bu da Ocak ayı mevsim normallerinin üzerinde bir yağış miktarı. Şubat ve Mart ayında da mevsim normalleri civarında alacağımız yağışla, 2021 yılına yağış anlamında güzel başlamış olacağız.

Selma Kara-Muhammed Kösedağ