'Verilen sözleri tutun'

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, iktidara seslenerek vatandaşa verilen sözlerin tutulmasını istedi.

'Verilen sözleri tutun'

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Askeri Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine dikkat çeken tespitlerde bulundu.

Söz konusu madde ile astsubayların sorunlarının çözülemeyeceğini dile getiren Ataş, “Ordumuzun belkemiği olan astsubaylarımızla ilgili madde hazırlanırken keşke sorunlarını çözecek düzenlemeler de akıllarına gelebilseydi. Nitekim iktidar, astsubayların sorunlarını çözeceğine, 63’üncü ve 64’üncü hükümetler zamanında söz vermiş hatta Cumhurbaşkanı da seçim zamanı memleketim Kayseri’de astsubaylara seslenmiş ve müjdeler vermişti. Ancak seçimler geçti, ordumuzun gizli kahramanları astsubaylarımız unutuldu.” diye konuştu.

“BU EŞİTSİZLİK DÜZELTİLMELİDİR”

“Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik iktidara birçok kez öneride bulunduk, ne yazık ki herhangi bir sonuç alamadık” diyen Milletvekili Ataş, “Bir kez daha astsubayların sorunlarını iktidara hatırlatmak istiyorum: Astsubayların öncelikle isteği, eğitim ve öğretim haklarından kaynaklanan intibaklarının bir an önce yapılarak maaşlarının düzeltilmesidir. Meslek yüksek okulu mezunu hemen hemen tüm devlet memurları, 9’uncu derecenin 2’nci kademesinden göreve başlamaktadır. Ancak astsubaylar 2003 yılından itibaren meslek yüksek okulu yani ön lisans mezunu oldukları hâlde 9’uncu derecenin 1’inci kademesinden göreve başlamaktadırlar. Bu ciddi bir eşitsizliktir. Bu eşitsizliğin bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir” dedi.

2019 YILINDA VERİLEN TEKLİF BEKLETİLİYOR

Astsubayların emekliliklerine yansıyacak şekilde makam veya görev tazminatı gibi hiçbir tazminat alamadığına da dikkat çeken Ataş, “Örneğin, astsubaylarımız unsur, tim, takım, karakol komutanlıkları, kısım amirliği ve şube müdürlüğü görevlerini yapmalarına rağmen makam ve görev tazminatlarını alamamaktadır. Astsubayların sorunlarının çözümüne yönelik 2019 yılında verdiğim kanun teklifi hâlen gündeme alınmamış, bekletilmektedir. Bizim verdiğimiz kanun teklifleri gündeme alınmıyor. Kendileri kanun teklifi getirmiyor, sonuç olarak astsubayların sorunları yıllar geçmesine rağmen bir türlü çözülmüyor” ifadelerine yer verdi.

Kurumsal Haber