Vergi Yapılandırması yürürlüğe girdi

Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, '7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un, yürürlüğe girdiği ifade edildi.

Vergi Yapılandırması yürürlüğe girdi

Söz konusu yapılandırmadan yararlanılması halinde, vatandaşların kamuya olan borç yükünün azalacağı belirtildi. Yapılandırmanın avantajları şu şekilde sıralandı:
"Yapılandırılan borçların peşin veya ilk iki taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde ayrıca indirimler yapılacak. Borçlar taksitler halinde ödenebilecek. Borçların takibiyle ilgili vergi ihtilafları sonlandırılacak. 7143 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan ve ödemeleri devam eden alacaklar talep edilmesi halinde 7256 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılabilecek. Yapılandırılan alacakların tamamının ilk taksit veya ilk iki taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde kalan taksit tutarları içinde yer alan Yİ-ÜFE tutarları üzerinden indirim yapılacak."

31 ARALIK SON TARİH
Yapılandırma için en son başvuru 31 Aralık'ta yapılabilecek. 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleri kullanılabilecek ve taksitler 2 ayda bir ödemeli olacak. Peşin veya ilk taksit ödemeleri 1 Şubat 2021 tarihine kadar yapılabilecek ve ilk iki taksidin ödenmesi konusunda hassas davranılacak. Peşin ödemelerde indirim uygulanacak. Ödemeler, 31 Ağustos tarihinden sonraki borçları kapsayacak.

HANGİ VERGİ TÜRLERİNDE YAPILANDIRMA OLACAK?
Yapılandırma kapsamında; gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV, trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalar dahil idari para cezaları, YURTKUR’dan kredi alan öğrencilerin, öğrenim ve katkı kredisi borçları ile çiftçilerin, işletmelerin ecrimisil borçları taksitlendirilebilecek.

Motorlu taşıtlar vergisi borcunu yapılandıran araç sahipleri, taksitlerini ödediği sürece fenni muayenelerini yaptırabilecek.

Yapılandırma ihlal edilmediği sürece borcu yoktur belgesi alınabilecek.