'Vatandaş tedirgin'

Kayseri'nin aşı haritasında mavi renge bürünüp 'risksiz' iller arasına girmesinin yanı sıra vaka sayısı bakımından ise geçen haftaya göre vaka sayısı en çok artan 3'üncü il olması kafaları karıştı. Konu hakkında açıklamalar yapan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, okulların haftaya eğitim öğretime başlayacağını hatırlatarak, 'Yetkililer tarafından yapılan çelişkili açıklamalardan dolayı vatandaşlarımız tedirgin.' dedi.

'Vatandaş tedirgin'

KAYSERİ YENİ DALGAYI KALDIRAMAZ

Kayseri’nin koronavirüs vakaları en çok artan üçüncü il olmasının ardından İYİ Partili Dursun Ataş açıklama yaptı. Yetkililer tarafından çelişkili açıklamaların olduğunu öne süren Ataş, şunları kaydetti: “Sağlık Bakanı 2 gün önce ‘Kayseri risk haritasında artık Mavi. İç Anadolu’da düşük risk hareketi İç Anadolu’nun kalbinden başladı!’ dedi. Bugün ise ‘Kayseri geçen haftaya göre vaka sayısı en çok artan 3. il ve Kayserililer öncesine göre daha az güvende.’ diyor. 3 gün önce Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, Kayseri’de koronavirüsün artık gençlerde ve çocuk yaşta hastalarda da görüldüğünü bununla beraber yoğun bakım servislerine yatışların ve entübe hasta sayısının arttığını Delta Varyantı’nın ciddi seyrettiğini belirtiyor. Tabloya bakınca söylemler mavi, gerçekler ise ne yazık ki kırmızı! Haftaya okullar açılacak. Daha fazla hareketlilik yaşanacak. Yetkililer tarafından yapılan çelişkili açıklamalardan dolayı vatandaşlarımız tedirgin. Vaka artış oranlarının yüksek olmasından dolayı çocuklarımız risk altında. Kayseri’de özellikle de Delta Varyantına karşı daha ciddi önlemler almalı, alınan önlemlerin denetimi daha sıkı ve düzenli yapılmalıdır. Kayseri de yeni bir koronavirüs dalgasını kaldıramaz.”

VATANDAŞ KİME VE NEYE İNANACAK?

Ataş, vatandaşların kime ve neye inanacağını şaşırdığını dile getirerek, “Herkes konuşuyor ve herkes farklı bir tablo ortaya koyuyor. Kimine göre sıkıntı yok her şey kontrol altında, kimine göre ise yoğun bakımda yatak kalmadı, normal yataklar bile pandemiye çevrildi” ifadelerini kullandı.

Kurumsal Haber