VALİ'DEN 'TEMASLI' UYARISI

Haber: Şeref KAHRAMAN – Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, korona virüse bulaşan vatandaşların temaslı olduğu kişileri eksiksiz vermesi gerektiğini vurgulayarak, 'Enfekte olan, virüs bulaşan vatandaşlarımız temaslıları doğru ve zamanında verin ki biz bu mücadelede başarılı olalım' dedi.

VALİ'DEN 'TEMASLI' UYARISI

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kent genelinde korona virüs denetimi yaptı.
Denetim öncesi gazetecilere konuşan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, “Büyük bir mücadele sonunda önemli noktalara geldik, olumlu işaretler aldık ama bu bizi rehavete sürüklemesin diyoruz. Nasıl ki 15 gün içinde tabloyu olumlu değiştirdiysek, ihmal, rehavet tabloyu 15 gün içinde olumsuz değiştirecek, bizim çok dikkat etmemiz lazım” dedi.
Virüse yakalanan vatandaşların temaslı kişi sayısını az verdiklerini anımsatan Vali Günaydın, “Enfekte olan, virüs bulaşan vatandaşlarımız şayet temaslıları eksik söylerlerse korkarım ki vaka sayımız artacak. Son günlerde maalesef enfekte olan vatandaşlardan temaslı kişi sayısı çok düştü, bu çok tehlikeli. Biz enfekte olan vatandaşımızı erken tespit ettiğimiz zaman hiç hastaneye gitmeden evde tedavi ediyoruz, maalesef geciktiği zaman tedavi süreci uzayacağı için sağlık sistemine ekstradan yük bindirmiş olacağız. Temaslıları doğru ve zamanında verin ki biz bu mücadelede başarılı olalım” diye konuştu.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, maske, mesafe ve temizlik kuralı uyarısı yaparak, “Ufak bir ihmal ile hemen birkaç gün sonra vakaların arttığını görüyoruz, bunlara fırsat vermeyelim. İnşallah şehrimizin her zaman olduğu gibi olumlu anılmasına gayret gösterelim” ifadelerini kullandı.