Vali ve başkanlar kurallarla uymayanları uyardı, uyanları tebrik etti

Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki yolda trafik denetimi yaparak ihlal yapan vatandaşları uyardı, kurallara uyanları tebrik etti.

Vali ve başkanlar kurallarla uymayanları uyardı, uyanları tebrik etti

 
'Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz' adlı etkinlikte Sahabiye Medresesi önünde Ahmet Paşa Caddesi’nden geçmekte olan araçları denetleyen Vali Günaydın, Büyükşehri Belediye Başkanı Büyükkılıç ve Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, emniyet kemerini takan ve kurallara uyan vatandaşlarla konuşarak onları tebrik etti. Emniyet kemerini takmayan, araçta sigara içen vatandaşlara ise uyarılarda bulunan yöneticiler, kurallara uymanın önemine işaret etti. 
 
Renkli görüntülerin çıktığı etkinlikte konuşan Vali Günaydın, Kayseri’de vatandaşların trafik kurallarına uymada son derece büyük hassasiyet gösterdiklerini ifade ederek şunları kaydetti; “Bugün yaya geçitlerindeki uygulamaları yerinde görmek için hep beraber nöbet tuttuk ve uygulamayı yerinde gördük. Şunu memnuniyetle hep beraber gördük ki Kayseri’mizde vatandaşlarımız trafik kurallarına uymada son derece büyük hassasiyet gösteriyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Çünkü sevgili yavrularımızın geleceği için kurallara uymamız gerekir. Kurallar, toplumun huzuru ve güvenliği içindir. Hiçbir kural boşuna konulmamıştır. Trafikte her gün canlarımız gidiyor. Yaralanan vatandaşlarımız oluyor. Bizler bunları asgariye indirmek zorundayız. Bunları önlemek içinde İçişleri Bakanımızın ortaya koymuş olduğu projeler kapsamında sahada uygulamalar yapıyor. Bugün de hem yaya geçitlerindeki uygulamaları gördük hem de Kocasinan Belediyemizin girişimiyle kask dağıtım töreni düzenledik.”
 
Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç ise, “Çok şükür ki Kayserimiz’de trafikle ilgili kültür üst seviyeye ulaşmış durumda. Emniyet kemerlerinin takıldığını, yayalara öncelik verildiğini görüyoruz. 400 bin aracın seyrettiği bu şehirde trafik kurallarına uyulması bizi sevindiriyor. Hepimiz trafikte davranışlarımızla örnek olacağız ve yavrularımıza güzel bir gelecek hazırlayacağız. Bu anlamlı çalışmalarından dolayı İçişleri Bakanlığımıza, valimize, emniyetimize, trafik ekiplerine ve kurallara uyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
TÜRKİYE’DEKİ İLK 100’E GİREN 3 KAYSERİLİ ÇOCUĞA HEDİYE
 
Etkinlikte konuşmaların sonunda motosiklet ve bisiklet sürücülerine Kocasinan Belediyesi tarafından kask hediye edildi. 'Kırmızı Düdük' uygulaması kapsamında video çekerek uygulamaya destek vererek Türkiye’de ilk 100’e giren 3 Kayserili çocuğa ise scooter hediye edildi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ