Vaka sayısı binin altında

2 yılı aşkın süredir hayatımızda olan korona virüsünde bir devir daha kapandı. Aşama aşama normal yaşama döndüğümüz pandemide 3 gün üst üste vaka sayılarının binin altında gerçekleşmesi ile maske zorunluluğu tamamen kalktı.

Vaka sayısı binin altında

Vaka sayısı binin altında

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir ay önce sağlık kurumları ve toplu ulaşım dışında maske kullanımı zorunluluğunu kaldırdıklarını açıklamıştı. Toplu ulaşımda ise üç gün üst üste vaka sayılarının binin altında olması halinde maske kullanımının tamamen kaldırılacağını duyurmuştu. 3 gündür tüm ülkede vaka sayılarının binin altında seyretmesi ile maske kullanımı tamamen kalktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan yaptığı açıklamada maske kullanımının artık zorunlu olmadığını şu şekilde duyurdu:

 "Vaka sayısı 905 Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1.000'in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle!"

 

Vaka sayısı bir elin parmakları kadar

Kayseri’de ise korona virüs tablosu yok denilecek kadar. Sağlık İl Müdürü Ali Ramazan Benli, maske yasağının tamamen kalktığını duyurarak, şehirde vaka sayılarının bir elin parmakları kadar olduğunu hatırlattı. Hastanede ise virüs nedeniyle sadece 4 vatandaşın tedavi gördüğünü belirten Benli, neredeyse hiç vefat olmadığını da duyurdu.

Ali Ramazan Benli, artık her kişinin kendi tedbirini alması gerektiğini de vurgulayarak, “Evde kronik rahatsızlığı bulunan yakını olan, risk altında yaşayanlar ya da hastalığı olan kimseler maske kullanmaya kendi sağlıkları için devam etmeliler” dedi.

>>Dilek Bayram