Uyuşturucu taciri 44 kişi tutuklandı

Kayseri'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 15 Temmuz - 14 Ağustos tarihleri arasında yapılan operasyonlarda, uyuşturucu madde ticareti yapan 44 kişi tutuklandı.

Uyuşturucu taciri 44 kişi tutuklandı

Edinilen bilgiye göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda ’Uyuşturucu madde bulundurmak-kullanmak’ ve ’ Uyuşturucu madde kullanımı kolaylaştırma veya özendirme’ suçlarından işlem yapılan 264 şahıstan 31’i tutuklandı. Ayrıca 'Uyuşturucu Madde Ticareti yapmak, Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak' suçlarından yakalama müzekkeresi ile aranan 21 şahıs yakalandı, bunlardan 8'i ifadelerinden sonra mahkemece salıverilirken 13’ü ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 
 
Yapılan operasyonlarda şahısların ev ve üst aramalarında 86,44 gram esrar, 5,80 gram eroin, 2 bin 200 gram metamfetamin, 40,78 gram sentetik kannobinoid, 17 kök kenevir bitkisi, 104 adet ecstasy, 6,53 gram afyon sakızı, 21 adet kırmızı reçeteye tabi hap, 8 adet hassas terazi, 3 adet tabanca, 4 adet av tüfeği ve 12 adet fişek ele geçirildi. 
 
Kayseri'de kayıp olan 80 şahıs polis ekiplerince bulundu 
 
Kayseri'de polis ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda kayıp olarak aranan 86 şahıstan 80'i bulunurken ayrıca UYAP aranması bulunan 582 şahıs yakalandı. 
 
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından 15 Temmuz - 14 Ağustos tarihlerinde 3'ü kasten öldürme, 1’i kasten öldürme-intihar olayı olmak üzere işlem yapılan 4 olayda yakalanan 4 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Meydana gelen olaylar ile ilgili 3 adet tabanca, 1 adet bıçak ele geçirildi. Gasp Büro Amirliği 1'i yağma, 1'i görevi yaptırmamak için direnme, 2’si tehdit, 1'i kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, 1'i kasten yaralama olayı olmak üzere işlem yapılan 6 olayda 18 şüpheli yakalanarak adli mercilere sevk edildi. Şüphelilerden 1’i tutuklanırken 3’si hakkında adli kontrol kararı verildi. 
 
Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 2'si cinsel saldırı, 1'i kumar oynanması için yer ve imkan sağlama, 4’ü fuhşa teşvik aracılık veya zorlama olayı olmak üzere 8 adli olay, 11 fuhuş olayı ile ilgili idari işlem yapıldı. İşlem yapılan olaylardan 36 şahıs yakalanırken bunlardan 2'si tutuklandı 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca fuhuş yapıldığı tespit edilen 11 ev hakkında ilgili komisyonca kapatılma kararı verildi. 
 
Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, 10'u ikametten hırsızlık, 13'ü işyerinden ve kurumdan hırsızlık, 2’si otodan hırsızlık, 11’i açıktan hırsızlık, olayı olmak üzere işlem yapılan 36 olayda yakalanan 43 şahıstan 8’i tutuklandı. 
 
Kentte belirli tarihlerde 12'si oto ve 14'ü motosiklet hırsızlığı olmak üzere 26 olay meydana geldi. Oto Hırsızlık Büro Amirliği'nce yapılan çalışmalarda kentten çalıntı olan 11 oto ile 6 adet motosiklet bulunarak müştekilerine teslim edildi. Olaylarda gözaltına alınan 26 şahıstan, 2’si tutuklandı. 
 
Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlar da ise, Kayseri'de haklarında çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan 582 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edildi. Yakalanan şahıslardan 195'i tutuklandı. 
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri de, 7 dolandırıcılık, 1 kapkaç olayına işlem yaptı ve olaylarla ilgili yakalanan 10 şahıstan 9'u tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri ise, kayıp müracaatı alınan 86 şahıstan 80'ini 6 kayıp şahsın arama çalışmaların ise devam ediyor. 
 
Temmuz ayında kazalarda 337 kişi yaralandı 
 
Kayseri Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından açıklanan faaliyet raporuna göre Temmuz ayında il merkezinde meydana gelen 523 trafik kazasında 337 kişi yaralandı. 
 
Edinilen bilgiye göre, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından il merkezinde yapılan kontrollerde, 37 bin 301 araç kontrol edildi. Kontroller sırasında 12 bin 313 araca idari para cezası uygulanırken 174 sürücünün ehliyetine puanlarının dolması nedeniyle el konuldu ve 644 araç da trafikten men edildi. İl merkezinde 221’i yaralamalı olmak üzere toplamda 523 kaza meydana geldi. Bölge trafik denetimlerinde ise 40 bin 798 araç kontrol edilirken 9 bin 507 sürücüye idari para cezası uygulandı. Denetimlerde 10 sürücünün ehliyetine el konulurken, 244 araç da trafikten men edildi. Bölge Trafik Şube Müdürlüğü sınırlarında 1 ölümlü, 38 yaralamalı ve 47 maddi hasarlı kaza meydana gelirken 95 kişi yaralandı. 
 
Kayseri ilçe merkezlerinde yapılan trafik denetimlerde 6 bin 201 araç kontrol edildi. 
 
Yapılan denetimlerde bin 67 araca idari para cezası verilirken 24 sürücünün ehliyetine el konuldu ve Eksiklerinden dolayı 111 araç trafikten men edildi. Temmuz ayında ilçe merkezlerinde medyana gelen 23 yaralamalı ve 11 maddi hasarlı kazada 43 kişi yaralandı.
 
Çocuklarına cam sildiren 4 aileye işlem yapıldı 
 
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayan, tartıcılık yapan ve kâğıt toplayan çocuklara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen 4 aileye işlem yapıldı.
 
Çocuk Şube Müdürlüğü'nün faaliyetlerinin yapıldığı açıklamada kentte ana caddelerde, kavşaklarda ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayan, tartıcılık yapan ve kâğıt toplayan çocuklara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen 4 aileye, Türk Ceza Kanununun 233. maddesinde belirtilen 'Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali' suçundan; 80 şahsa Kabahatler Kanunun ilgili maddesinden işlem yapılmış, 9 şahıs zabıtaya teslim edildiği belirtildi. 
 
Yapılan açıklamada; toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla kamuoyunu rahatsız eden dilenciliği önleme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
 
TDP ekipleri 24 bin 863 kişiye ulaştı 
 
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ay içerisinde 24 bin 863 kişiyle bire bir görüşerek 9 bin 684 bilgilendirme broşürü dağıttı. 
 
TDP Şube Müdürlüğünce 15 Temmuz 2019-15 Ağustos 2019 tarihleri arasında; 2019 ÇOGEP, 1845 Polis Korosu, Dilenciliği Meslek Edindirmeyelim, Pencerem Kapım Güvenli Yapım, Sıcak Yuvam, Telefonla Dolandırıcılık Mağduru Olmayalım, Öğrencilerimiz Geleceğimiz, Trafikte Eğitimli Çocuklar, İpeksi Dokunuş İle Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller, Emniyetle Engelsiz Yarınlar, Silah Atmayalım Yaşamları Karartmayalım, At Çiftliği Projeleri ile TDP genel faaliyet ve çalışmaları yürütüldü. 
 
15 Temmuz 2019 -15 Ağustos 2019 tarihleri arasındaki TDP ekipleri proje, genel faaliyet ve çalışmalarında toplam 24 bin 863 kişiye ulaştı ve 9 bin 684 adet broşür, afiş, sticker bilgilendirme ve bilinçlendirme materyalleri dağıttı. HABER: İHA