UYUMLU ÇALIŞMA, VERİMLİ HİZMET

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçelere yapılacak yatırımlarla ilgili koordinasyon toplantılarını Develi, Yeşilhisar, İncesu ve Yahyalı ilçeleriyle sürdürdü. Başkan Büyükkılıç, tüm ilçelerle ayrı ayrı yaptıkları toplantılarla yapılan ve yapılacak olan çalışmaları değerlendirdiklerini söyledi.

UYUMLU ÇALIŞMA, VERİMLİ HİZMET

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, daha önce 9 ilçe ile yaptığı koordinasyon toplantılarına Develi ilçesiyle devam etti. Toplantıya Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı. Başkan Cabbar, Başkan Büyükkılıç’a Develi’nin ihtiyaçlarına ilişkin bilgiler verdik.
 
Başkan Memduh Büyükkılıç, Develi’nin ardından Yeşilhisar’la ilgili bir toplantı yaptı. Toplantıya katılan Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, ilçesinin talepleriyle ilgili açıklamalarda ve Büyükşehir Belediyesi’nden beklentilerini dile getirdi.
 
Günün üçüncü toplantısı İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek’in katılımıyla yapıldı. İlmek, Başkan Memduh Büyükkılıç’a İncesu’da yeni dönemde yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
 
Başkan Memduh Büyükkılıç, günün son koordinasyon toplantısını Yahyalı ile yaptı. Toplantıya katılan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçesinin taleplerine ilişkin bir dosya sunarak bilgiler verdi.
 
Toplantılar sonrası bir açıklama yapan Başkan Memduh Büyükkılıç, “İlçelerimizle Büyükşehir Belediyemiz arasındaki koordinasyon toplantılarına devam ediyoruz. Bu toplantılarda yapılan ve yapılacak olan çalışmaları değerlendiriyoruz. İnsanlarımıza en verimli şekilde hizmet götürüp, onların konforunu sağlayarak memnuniyetlerini alabilmek için çalışmalar yapıyoruz. Develi, Yeşilhisar, İncesu ve Yahyalı Belediye Başkanlarımızla da görüştük. İnşallah uyum içinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 
CENNETLE MÜJDELENENLERİN AİLELERİYLE BİRLİKTE
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, eşi Necmiye Büyükkılıç ile birlikte Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gazilerimiz için verilen iftara katıldı. Başkan Büyükkılıç, şehit aileleri ve gazilerle aynı sofrayı paylaşmanın kendisi için gurur kaynağı olduğunu söyledi.
 
Şehit aileleri ve gazilerimiz için verilen iftara Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve eşi Necmiye Büyükkılıç’ın yanı sıra Vali Şehmus Günaydın ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke başta olmak üzere şehir protokolü katıldı. İftar programında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine adlı şiirinden bir alıntıyla konuşmasına başladı. "Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor peygamber" mısralarını hatırlatarak Peygamberimizin cennetle müjdelediği şehitlerimizin yakınlarıyla aynı sofrayı paylaşmaktan guru duyduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlıklı, uzun, hayırlı ömürler diliyorum. Şehitlerimizin yakınlarına sabırlar niyaz ediyorum.  Şimdiden Kadir Gecenizi ve Bayramınızı tebrik ediyorum” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından katılan tüm şehit aileleri ve gazilerle tek tek selamlaşıldı ve hatıra fotoğrafları çektirildi.
 
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, ŞAMPİYONU ÖDÜLLENDİRDİ
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  Kickboks Dünya Kupası’nda  şampiyon olan Spor A.Ş. sporcusu Hayriye Türksoy’u altınla ödüllendirdi. Başkan Büyükkılıç, genç sporcuya tavsiyelerde de bulunarak eğitimini aksatmadan spora devam etmesini istedi.
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde bulunan Hayriye Türksoy, 16-19 Mayıs tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Kickboks Dünya Kupası müsabakalarında 48 kg’da mücadele etmiş ve rakiplerini geride bırakarak Dünya Kupası Şampiyonu olmuştu. Şampiyon sporcu Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti.
 
Hayriye Türksoy’u başarısından dolayı tebrik eden Başkan Büyükkılıç, genç sporcunun eğitimini aksatmadan spora devam etmesini istedi. Hayriye Türksoy’a başarılarının devam etmesi temennisinde bulunan Başkan Büyükkılıç, genç sporcuyu altınla ödüllendirdi.
 
MİLLİ DUYGULARIMIZI ŞAHA KALDIRDI
 
Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri Dünya Ticareti Merkezi’nde oluşturulan Ramazan etkinliklerine Ünlü Sanatçı Uğur Işılak da katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın da izlediği konsere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde kurulan Ramazan Etkinliklerini sık sık ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Büyükkılıç, bir kez daha etkinlik alanını gezdi, esnaf ve vatandaşlarla selamlaştı, hatıra fotoğrafları çektirdi ve özellikle çocuklara yakın ilgi gösterdi.
 
Başkan Büyükkılıç, Ramazan etkinlikleri kapsamında sahne alan Ünlü Sanatçı Uğur Işılak’ı da izledi. Uğur Işılak, büyük bir ilgiyle karşılaşan konserinde vatan ve memleket sevgisini türküleri ile anlattı.  Bu güzel Ramazan akşamında Kayserililerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Uğur Işılak, kendisini Kayserililerle buluşturduğu için Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a teşekkür etti ve yeni görevinde başarılar diledi.
 
Konser sonrası Başkan Memduh Büyükkılıç, Uğur Işılak’ın milli duygularımızı adeta şaha kaldırdığını ve Kayseri’yi bereketlendirdiğini belirterek, çiçek verdi ve Uğur Işılak ile ekibine teşekkür etti.
 
KUDÜS’E NOT BIRAKTI
 
Başkan Büyükkılıç, konser sonrası da etkinlik alanını gezmeye devam etti. “Kudüs’e not bırak” standında bir not yazarak tüm İslam aleminin sıkıntılardan kurtulması dileğinde bulunan Başkan Büyükkılıç, Kocasinan Akademi kursiyerlerinin sergisini de gezdi. BÜLTEN