'Üniversiteler ile işbirliği geliştirilmeli'

Erciyes Üniversitesi Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından bu yıl ilk kez başlatılan Kurumsal Akreditasyon Dış Paydaşlar Toplantısı'na video konferans yöntemi ile katılan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 'Yerel yönetimlerle, üniversitelerin işbirliği şehrin gelişimi açısından önemli bir olgu. Üniversitelerimiz ile iş birliğimizin biraz daha güçlendirilmesi, arzu ettiğimiz boyutun üzerine çıkması gerektiğine inanıyorum' dedi.

'Üniversiteler ile işbirliği geliştirilmeli'

Erciyes Üniversitesi, 2020 yılı kurumsal akreditasyon programına dâhil edilen yükseköğretim kurumları arasında yer almayı başardı. Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından bu yıl ilk kez başlatılan Kurumsal Akreditasyon Dış Paydaşlar Toplantısı’na video konferans yöntemi ile katıldı.

 

Kayseri’nin dört ayrı üniversitesi olduğunun altını çizen Başkan Büyükkılıç, konuşmasında “Üçü devlet üniversitesi, biri vakıf üniversitesidir. Hepsi de birbirinden değerli, kendine özgü özellikleri var. Erciyes Üniversitemizde bir araştırma üniversitesi olarak, hepimiz tarafından takdir edilen boyutuyla ön plana çıkmaktadır. 2020 Kurumsal Akredite Programına alınmış olması da bizleri sevindirmektedir. Kayseri’de kamu, kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum teşkilatlarıyla üniversitelerin yerel yönetimlerle dayanışma içerisinde olduğunu her zaman söylüyoruz, bu Kayserimiz için büyük bir kazanım, bunu da herkes takdir eder” ifadelerini kullandı.

Yerel yönetimler olarak, üniversitelerin her zaman destekçileri olduklarını dile getiren Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi’nin ve diğer sağlık kuruluşların pandemi sürecinde de yüz akı olduğunu ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti: “Sağlık alanında Sayın Cumhurbaşkanımızın Kayserimize kazandırdığı Şehir Hastanesi’nin yanında Erciyes Üniversitemiz gibi değerimizin ya da diğer sağlık kuruluşlarımızın Pandemi sürecinde bizim yüzümüzün akı olduğunu belirtmek isterim. Aynı zamanda Erciyes Üniversitesi gibi değerimizin aşı konusunda yaptığı çalışmalarla yüz akımız olduğunu da kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

Başkan Dr. Büyükkılıç, öğrencilere her türlü desteği verdiklerini vurgulayarak, “Kayseri Büyükşehirlerin konforunu yaşatan ama Büyükşehirlerin sıkıntısını yaşatmayan bir şehir. İsmi öğrenci şehirlerden biri olarak anılan şehirlerden çok daha öte, çok daha kolaylıklar sağladığımızı ve her türlü desteği de yabancı öğrencilerimize verdiğimizi buradan rahatlıkla söylemek istiyorum. Bu yönde üzerimize ne düşmüş ise yapıyoruz” diye konuştu. Kurumsal Haber