ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN 'ÖRNEK' DAVRANIŞ !..

Geçtiğimiz Cumartesi günü Hisarcık- Kırlangıç Vadisinde doğa yürüyüşü yapan Üniversiteli öğrenciler hem doğayı tanıyor, hem de gittiği yerleri temizliyorlar. Daha önce de Ali Dağı'nda yürüyüş yapan öğrenciler orada da çevre temizliği yapmış ve doğaya atılan çok sayıda çöple karşılaştıklarını söylemişlerdi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN 'ÖRNEK' DAVRANIŞ !..

Erciyes Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı, Çin dili ve edebiyatı, Kore dili ve edebiyatı, Japon dili ve edebiyatı ve Mühendislik bölümlerinden öğrencilerinden oluşan 36 kişilik ekip ; hem doğa yürüyüşleri yapıyor hem de gittikleri yerleri temizliyorlar.

 Bu örnek alınacak yürüyüşe E.Ü. İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, amatör dağcı, arama kurtarma gönüllüsü ve aynı zamanda amatör telsizci olan Atıf Yılmaz, nam-ı diğer ‘Dağlara Fısıldayan Adam‘ liderlik etti. Arkadaşlarıyla birlikte doğada olmaktan büyük keyif aldığını ifade eden lider-rehber Atıf Yılmaz yürüyüş sonunda şunları söyledi:

"Doğayla iç içe olmak bizim için vazgeçilmez bir tutku, hayatımızın bir parçası, bu her zaman böyle olmuştur. Küçüklüğümden beri doğanın içindeyim ve bunu insanlara aşılamayı çok seviyorum. Pandemi bize çok zaman kaybettirdi, hem eğitim alanında hem de sosyal faaliyetler alanında çok geriye düştük. Çok güzel şeyler yapmak istiyoruz, heyecanımız ve inancımız tam. Bireysel olarak her ne kadar bir şeyler yapmaya çalışsak da ekip halinde yürüyüşler yapmayı çok özlemişiz. Önceki senelerden farklı olarak da artık yürüyüş yaptığımız alanlarda çevre temizliği de yapıyoruz. Hatta rotamızı belirlerken keşif yapıyor ve en çok nerede çöp varsa o rotayı seçiyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Ali Dağı, bu hafta Kırlangıç Vadisi, önümüzdeki haftalarda başka yerler. Nasıl bir insan çığlığı duyduğumuz zaman oraya koşuyorsak, doğanın yardım çığlıklarına da kulak vermeliyiz. Doğa sessiz bir annedir. Yavruları ona her ne kadar zarar verse de kendisi bizi sessizce izliyor, yaptığımız her şeyi sineye çekiyor. Fakat bir gün doğasız, annesiz kalırsak, işte o zaman anlayacağız kıymetini. Biz bu yıl çok güzel planlar yaptık. Doğa yürüyüşüne hem çevre temizliği kattık hem de yakında hayvanlar için de projemiz var. Yürüdüğümüz rota üzerine hayvanlar için mama sistemi kuracağız, yağmurdan, kardan etkilenmeyecek sistemler olacak bunlar. İki haftada bir gönüllü arkadaşlarımızla o rotayı tekrar yürüyerek belirlenen noktalara düzenli olarak mama bırakacağız. Bizim için projenin büyüklüğü değil, sürekliliği önemli. Bu yüzden kolay ulaşabileceğimiz yerlerde bunları hayata geçirmek istiyoruz. Maddi olarak beklentimiz hiçbir zaman olmadı. Öğrenciler olarak harçlıklarımızdan ayırdıklarımızla para topluyor, mama alıyor ve onların dağıtımını yapıyoruz. Maddi olarak yardımda bulunmak isteyenler olursa kapımız her zaman açık, ulaşım konusunda destek olurlarsa daha çok noktaya mama bırakabilir ve daha çok noktayı temizleyebiliriz. Genciz, dinamiğiz, bu enerjiyi güzel şeylerde kullanmak istiyoruz. Doğa yürüyüşlerinin yanında İngiliz Dili ve Edebiyatı Öğrencileri olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından gönüllü itfaiyecilik eğitimleri alıyoruz. Hayalim arkadaşlarımla birlikte her an hazır olan bir arama kurtarma ekibi kurmak. Maddi olarak elimizde imkanlar yok fakat az önce söylediğim gibi, genciz, dinamiğiz ve bu enerjiyi insanlığın yararına kullanmak istiyoruz. Birçok gönüllü arkadaşımız var ve üstelik ekibimize katılmak isteyen çok daha fazla arkadaşımız var. Hepimiz inşallah bütün bu eğitimleri alarak kendimizi geliştirecek ve ülkemize, milletimize faydalı birer evlat olacağız. Katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizlere destek olmak isteyen herkese kapımız sonuna kadar açık. Her zaman arkamızda olan ve bizi sosyal sorumluluk projelerinde maddi manevi destekleyen Erciyes Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümündeki hocalarıma da sonsuz şükranlarımı sunuyorum."

Ekip lideri- rehber Atıf Yılmaz, önümüzdeki günlerde  Kayseri’nin  ‘Ak Ciğeri ‘ konumundaki Yılanlı Dağı ve Seygalan tepesine de bir doğa yürüyüşü düzenleyip, çevre temizliği yapmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

SPOR SERVİSİ