Ulaşım AŞ'den büyük başarı

CDP (Carbon Disclosure Project) raporlamasına, Türkiye'den beyan raporu vererek katılan tek toplu ulaşım şirketi Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kayseri Ulaşım A.Ş. oldu.

Ulaşım AŞ'den büyük başarı

Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Kayseri Ulaşım A.Ş. önemli bir başarıya imza atarak ‘Karbon Ayak İzi’ni hesaplatıp, bağımsız kuruluşlara doğrulatarak Karbon Saydamlık Projesi’ne (CDP) dâhil oldu. Dünya genelinde yüz trilyon doların üzerinde bir varlığı yöneten toplam bin 73 şirketin değerlendirildiği bu seneki CDP raporlamasında Kayseri Ulaşım A.Ş. , CDP 2020 puanı “B-Management” olarak açıklandı. Şirket, güncel raporda  ‘Kapsam 3 Emisyonları ve Hedefler’ kategorisinde ‘A-Leadership’ seviyesine ulaşarak, ‘Fırsatları Tespit Etme, Enerji, Finansal Planlama ve İş Etkisi’ kategorilerinde ise ‘B seviyesi’ puanına ulaştı.

Türkiye’den rapor veren tek şirket oldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’nin 2020 yılında da Karbon Saydamlık Projesi’ne Türkiye’den katılım sağlayan tek toplu ulaşım şirketi olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Kayserimiz de çevreci bir yaklaşım sergiliyoruz. Karbon Saydamlık Projesi de buna bir örnek. Kent içerisinde ulaşımdan kaynaklanan sera gazlarını tamamen azaltmayı hedefliyoruz. Ayrıca Türkiye’den katılım sağlayan tek toplu ulaşım şirketi olarak hizmet veriyoruz. Bu bizim için bir onur. Her zaman örnek ve önder bir şehir olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Büyükkılıç, Ulaşım A.Ş.’nin karbon saydamlık projesi, CDP raporlarını sunarak, dünyadaki 10 şirketten birisi olarak nitelendirildiğini sözlerine ekledi. Kurumsal Haber