TÜRKİYE'NİN EN KAPSAMLI TESİSİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi'ni şehrimize kazandırıyor. Hayırsever-Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapılacak olan Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatı hızla devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Talas Yolu'nda yapımı devam eden Engelsiz Yaşam Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

TÜRKİYE'NİN EN KAPSAMLI TESİSİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi karşısına yapılan Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatını ziyaret ederek çalışmaların son durumunu yerinde gördü. Çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Büyükkılıç, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin ülkemizin en kapsamlı tesisi olacağını belirtti.
 
Engelsiz Yaşam Merkezi’nin toplam inşaat alanının 10 bin 500 metrekare olduğunu ve 9 bloktan oluştuğunu dile getiren Başkan Memduh Büyükkılıç, 3 bin 250 metrekareden oluşan 4 bloğun yapımının Hayırsever Ali Rıza Özderici tarafından üstlenildiğini belirterek, “Kayseri’mizin en önemli değerlerinden olan hayırseverlerimiz şehrimize kazandıracağımız yeni eserlere omuz vermeye devam ediyorlar. Engelsiz Yaşam Merkezi gibi ülkemizin engellilere yönelik en büyük tesisinin yapımına büyük katkı veren Değerli Hayırseverimize şükranlarımı ifade ediyorum” dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yarı olimpik havuz, hidroterapi havuzu, sera alanı, özel eğitim odaları, grup eğitim odaları, yasam evleri, atölyeler ve fizyoterapi alanı ile açık ve kapalı spor alanlarının bulunacağını kaydetti.
 
“YAPTIĞINIZ İŞİN EN İYİSİNİ YAPIN”
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nda eğitim alan öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Büyükkılıç, bir enstrüman çalabilmenin önemli bir özellik olduğunu belirterek öğrencilerden Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı imkanları değerlendirmelerini istedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nda farklı sınıflara girerek bir süre dersleri takip etti. Saz, gitar ve keman sınıflarını ziyaret ederek öğrencileri dinleyen Başkan Büyükkılıç, alkışlarıyla öğrencilere destek verdi. Piyano sınıfını da ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, çok başarılı bir şekilde piyano çalan öğrenciyi bir süre dinledi.
 
Girdiği sınıflarda öğrencilerle sohbet eden Başkan Memduh Büyükkılıç, bir enstrümana sahip olmanın ve onu çalabilmenin önemli bir özellik olduğunu belirterek öğrencilerden Büyükşehir Belediyesi ve ailelerin sağladığı bu imkanı değerlendirmelerini istedi. Başkan Büyükkılıç, “İşi sıkı tutun ve yaptığınız işin en iyisini yapın. Bizlere güvenen ve çocuklarını konservatuvara gönderen ailelere teşekkür ediyorum. Bu yavrularımıza da başarılar diliyorum. Öğrencilere bu imkanlarla fırsat vermek ve ellerinden tutmak lazım” diye konuştu.
 
YAZ KURSLARI HALA DEVAM EDİYOR
 
Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı yaz kurslarında eğitimler devam ediyor. 1 Temmuz’da başlayan kurslarda 9-15 yaş grubuna Gitar, Keman, Bağlama, Yan flüt, Resim, Bateri, Ney ve Piyano kursları veriliyor. 16 yaş üstü yetişkin grubu içinse Gitar, Keman, Bağlama, Yan flüt, Resim, Bateri, Ney, Piyano, Klarnet, Ud ve Halk Oyunları kurslar açıldı. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nın merkez ve Setenönü şubesinde yılda yaklaşık 10 bin kişi eğitim alıyor. BÜLTEN