Türkiye 'nin en büyük ASM 'sinden örnek uygulama

Bünyesinde görev yapan 22 aile hekimi ile Türkiye'nin en büyük Aile Sağlığı Merkezi olan Mustafa Kızıklı ASM, Kovid-19 aşı uygulamasında örnek bir çalışmaya imza attı.

Türkiye 'nin en büyük ASM   'sinden örnek uygulama

Aile Sağlığı Merkezinin bahçesine kurulan 4 adet aşı uygulama birimiyle, randevusu olan vatandaşların aşıları ivedilikle yapıldı, olmayanlar için de randevu oluşturuldu. Ferahlatan uygulamadan vatandaşlar da görevli sağlık personeli de oldukça memnun.

Uygulama hakkında bilgi veren Dr. Hakan Karabulut, 22 aile hekimi ve 60 personel ile ülkenin en büyük sağlık merkezi olduklarını belirtti. ASM 'de günlük ortalama 500 civarında hastaya hizmet verdiklerini söyleyen Karabulut, Kovid-19 aşı uygulamasında, potansiyele hizmet etmek için ASM bahçesinde aşı masaları oluşturduklarını ifade etti.

TEREDDÜT YAŞAYANLARI DA İKNA EDİYORLAR

Aşı masalarında bir yandan randevuları olan vatandaşların aşılarını yaparken, bir yandan da randevu isteyenlere yardımcı olduklarını kaydeden Karabulut, aynı zamanda aşıyla ilgili tereddüdü olanlara da aşının faydaları hakkında bilgi verdiklerini ifade etti. Karabulut, uygulamayı hayata geçirmekte kendilerine destek olan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a da teşekkür etti.

Aşı olmak için alanda bekleyen vatandaşlardan Fatih Çimen, uygulamaya dair, “Cumartesi bugün için randevu oluşturmuştum. Aşı olmak için buraya geldik. Aşı stantlarının dışarıya alındığını gördük. Güzel bir uygulama olmuş. Hijyenik bir çalışma ortamı var. Beklemeden 5 dakika içerisinde aşı olup gidiyorsun. Emeği geçenleri kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

>>Kurumsal Haber