Türkiye Ticaret Merkezi ilgi odağı oldu

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi girişimiyle, Türk Ticaret Bakanlığı destekleri ve Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliğiyle Dubai'de hayata geçirilen Türkiye Ticaret Merkezi, açılışının üzerinden daha 3 ay geçmeden bölgenin ilgi odağı oldu.

Türkiye Ticaret Merkezi ilgi odağı oldu

Çoğu Kayseri merkezli olmak üzere Türk firmalarına, dünyanın en önemli ticaret merkezlerinden Dubai’de ihracat fırsatı sunan Kayseri OSB Türk Ticaret Merkezi, kaliteli Türk malları ile Körfez’in dikkatini çekmeyi başardı. Ticaret merkezinin 3 ayını değerlendiren Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, “Gördüğümüz ilgili, alaka ve ticari bağlantılar şükürler olsun ki, bizi hedeflerimizin çok ötesine taşıdı. Tabii dünyayı etkileyen pandemi burada da var ve asıl atağımızın önündeki en önemli engel o. Salgın bittiğinde Dubai bizim için, sadece Birleşik Arap Emirlikleri ya da Körfez için değil, büyük bir gelişme gösteren Batı Afrika pazarı için de önemli bir merkez olacak. Çok kısa sürede merkezi firmalarımızla doldurarak, yeni bir merkez kurmak için kolları sıvayacağız inşallah” diye konuştu.

Türkiye’nin 2020 yılında ekonomik olarak çok büyük bir çıkış yakalayacağı iddiasını yineleyen Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, “Yeter ki, biz birbirimizle değil üretim ve ürettiklerimizi satmaya çalışmakla, AR-GE çalışmalarıyla uğraşalım. Birbirimize çelme takmaya değil; omuz vererek çalışalım. Suni gündemlerle değil, ülkemizin ihtiyacı olan iş, aş ve ekmek kazanmak için üretmekle meşgul olalım” şeklinde konuştu.

Kurumsal Haber