'Türkiye salgınla başarılı bir şekilde mücadele etmektedir'

İhracatçı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İHSAD) Başkanı Tuncay Sabuncu, koronavirüs salgını ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, Türkiye'nin salgına karşı başarılı bir mücadele süreci yürüttüğünü belirtti.

'Türkiye salgınla başarılı bir şekilde mücadele etmektedir'

Sabuncuoğlu, 4 aydan bu yana tüm dünyada yürütülen salgın karşıtı mücadelelerde, Türkiye’nin çok sayıda Avrupa ülkesinden daha başarılı bir süreç izlediğini belirtti. “Virüs Türk milletinden daha büyük değildir.” diyen Sabuncu, “Medeniyetin beşiği diye nitelendirilen bir çok ülke bu COVID-19 salgınıyla mücadele imtihanında başarısız olurken Devletimiz ve Sağlık Bakanlığımız  bu konuda başarılı bir imtihan verdi ve vermeye de devam edecek inşallah. Lakin bu Virüsle mücadele noktasında en önemlisi yetkililerimizin çağrısına fert fert kulak vermeli ve alınan tedbirlere harfiyen uymamız gerektiğini unutmamalıyız.” dedi.

Vatandaşları, koronavirüs tedbirleri konusunda dikkatli olmaya davet eden Sabuncu, “Devletimizin uygulamış olduğu tedbirlere azami derecede uyacak ancak endişe, panik ve infiale sebebiyet vermeyeceğiz. Sanayicisinden esnafına Devlet’in Milletiyle bir ve beraber olduğu bu bu zorlu dönemi gerek sağlık gerekse ekonomik olarak en az zararla geçireceğimize gönülden inanıyorum. İhracatçı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İHSAD) olarak her zaman olduğu gibi bu süreçte de Devletimizin, Milletimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyor, tüm sanayicilerimizi istihdam ettikleri personellerin sağlık önlemlerini azami derecede almaları gerektiğini ve  bu süreci en az zararla atlatan ülke olmak için gerekli çalışmaların ilgili bakanlıklarımız tarafından yapıldığını belirtmek isterim.” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi